13.05.2016 — 14:44

Президент про розслідування злочинів проти Майдану: Два роки – достатній термін для того, щоб дати результати

1463135359

Президент Петро Порошенко закликав прокурорів, що розслідують злочини проти Майдану, нарешті завершити ці справи.

«Два роки достатній термін для того, щоб дати відповідні результати», – сказав Президент, під час представлення колективу Генеральної прокуратури Украіни нового очільника Юрія Луценка.

Глава держави звернувся до представників ГПУ, які відповідають за цей напрям розслідування: «Не прикриваючись ані політичними, ані іншими якимось причинами – у вас розв’язані руки. Дайте результат!».

Президент підкреслив, що  це стосується як злочинів проти активістів під час Революції Гідності, подій в Одесі 2 травня 2014 року, так й інших злочинів, скоєних представниками колишньої влади. При цьому Президент зазначив, що прийнятий вчора в парламенті закон «створює революційні зміни» і щодо системи заочного правосуддя і щодо створення системи Генеральної інспекції.

Петро Порошенко наголосив, що українське суспільство сформувало свою позицію щодо діяльності Генпрокуратури і очікує «не на посадки, а на справедливість» та зауважив, що «суспільство хоче і має право через два роки після Революції Гідності побачити справедливість».

«І саме в цьому полягає завдання. Це завдання, яке я просив би взяти до уваги нового Генерального прокурора і саме цим завданням має керуватися кожен працівник прокуратури», – сказав Президент.

Глава держави також висловив переконання, що роботу потрібно починати із забезпечення прозорості та відкритості прокуратури, що сприятиме якості її роботи та підвищенню довіри суспільства.