22.02.2019 — 11:47

Уряд розширив напрями підтримки галузі тваринництва

Уряд доповнив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, новим напрямом фінансування — “часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна”.

Пропозиція фінансування за цим напрямом обумовлена тим, що в Україні сьогодні існує брак потужностей із зберігання зерна. Загальний вал зерна, включаючи олійні культури, який підлягає зберіганню становить більше 90 млн. тонн, а сертифіковані зернові склади  мають загальну потужність одночасного зберігання 42 млн. тонн зерна.  Сільськогосподарські товаровиробники всіх форм власності мають додатково потужності одночасного зберігання зерна на 20 млн. тонн.

У зв’язку з цим існує необхідність у збільшенні потужностей із одночасного зберігання та переробки зерна безпосередньо у сільськогосподарських  товаровиробників, що забезпечить створення у 2019 році додатково потужностей із одночасного зберігання зерна  на 2 000 тис. тонн та на 5% збільшить існуючі  потужності.

Також удосконалено механізми надання державної підтримки за іншими напрямами враховуючи досвід їх виплати упродовж попереднього року.

– збільшено розмір дотації за утримання корів з 750 до 900 гривень за одну голову (двічі на рік);

– надано можливість скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого.

Ознайомитись із постановою можна за посиланням