22.02.2019 — 15:57

Громадська рада при облдержадміністрації підвела підсумки роботи

Завершується каденція громадської ради при обласній державній адміністрації. 21 лютого, під час чергового засідання громадської ради, який присвятили підбиттю підсумків роботи за минулі два роки, до членів ради звернулася заступник голови обласної державної адміністрації  Світлана Павлишина. Вона привітала представників дорадчого органу з успішним завершенням строку повноважень та підкреслила важливість здобутків та напрацювань громадської ради щодо  налагодження взаємодії з  виконавчою владою.

Перш за все, Світлана Андріївна висловила слова вдячності за конструктивну та цілеспрямовану роботу: “Громадська рада була совістю, своєрідним моральним кодексом облдержадміністрації. Цей склад громадської ради за час своєї роботи продемонстрував якісно новий рівень роботи, за що велика подяка голові громадської ради та керівникам комітетів. Ми цінуємо ваше величезне бажання зробити цей орган насправді дієвим, щоб він працював на результат, адже саме це вас особливо вирізняє. Ви спрямовували усі зусилля на те, щоб порушені проблеми були вирішенні.”

Посадовець відмітила значний внесок громадської ради у вирішення важливих для області питань. Зокрема, за активної участі членів громадської ради було розроблено та прийнято обласну Програму з поводження з твердими побутовими відходами, значна робота проведена у питаннях покращення соціального захисту учасників АТО, боротьби з рейдерством, нагляду за реалізацією реформ освіти, медицини в області.

«Ми всі хочемо розуміти, що ті реформи, які відбуваються в Україні мають спрацювати на людину, на громадянина, але головне –  це конструктив у роботі громадської ради, спрямованість на результат без зайвого піару. Завдяки цьому змінюється і робота державних службовців і органу державної влади в цілому. Ми розуміємо, що в громадської раді ще є багато завдань, над якими треба працювати. Запевняю, що обласна адміністрація готова до діалогу, готова сприймати критику та працювати задля якісних змін,” -наголосила Світлана Павлишина.

Термін повноважень громадської ради при облдержадміністрації завершується 23 лютого. Наразі триває робота ініціативної групи щодо формування нового складу громадської ради. 5 березня планується проведення установчих зборів, у ході яких шляхом рейтингового голосування буде сформовано новий склад цього консультативно-дорадчого органу.