22.02.2019 — 14:40

Телерадіомовники та провайдери області заслухали звіт представника Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Сьогодні представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Хмельницькій області Олена Гавінська представила звіт про роботу представництва за 2018 рік для представників телерадіокомпаній та провайдерів області.

Упродовж 2018 року представник Національної ради у Хмельницькій області Олена Гавінська забезпечувала виконання наглядових повноважень регуляторного органу в області, здійснювала контроль і нагляд за дотриманням телерадіоорганізаціями (ТРО) та провайдерами програмної послуги (ППП) вимог чинного законодавства в галузі телебачення та радіомовлення, у тому числі, спрямованих на захист інтересів держави й національного виробництва; реклами; авторського права та суміжних прав; законодавства про захист суспільної моралі.

Протягом 2018 року представник провела 6 планових перевірок ТРО та 1 позапланову перевірку ППП, а також спільно зі спеціалістом секретаріату представника здійснила 204 моніторинги. Приємно відмітити, що за результатами моніторингу ефіру радіостанцій Хмельниччини  збільшився обсяг ведення передач українською мовою на 12 % порівняно з 2017 роком. З показником 100% ведення передач українською мовою радійники Хмельниччини – у четвірці областей-лідерів. Виконують радіостанції області й законодавчі вимоги щодо обов’язкової частки пісень державною мовою.

Олена Іванівна більш детально розповіла учасникам наради про мовні квоти на радіо та телебаченні, результати здійснених перевірок, типові порушення, які допускають телерадіокомпанії та провайдери області при здійсненні своєї діяльності, перехід на цифрове мовлення, а також про розвиток телерадіопростору області у 2019 році.

 

Звіт представника Нацради з питань телебачення та радіомовлення у Хмельницькій області Олени Гавінської за 2018 рік