22.02.2019 — 17:13

В облдержадміністрації аналізували стан реалізації програми “Доступна медицина”

20-22 лютого в облдержадміністрації проводилися наради-заслуховування з представниками районів та об’єднаних територіальних громад з питань реалізації в області програми Президента України “Доступна медицина”, а також будівництва та ремонту доріг місцевого значення у 2019 році. Проводила співбесіди заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина. Також участь в нарадах взяли представники Департаменту охорони здоров’я і управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації.

У ході нарад спільно з місцевими керівниками обговорили стан будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини, що здійснюються відповідно до програми “Доступна медицина”, плани на 2019 рік щодо подальшої розбудови та модернізації мережі закладів первинної медичної допомоги на селі.

Серед нагальних питань – визначення тих амбулаторій, які потребують додаткового фінансування для придбання автомобілів, забезпечення амбулаторій якісним інтернет-зв’язком, який дозволить подальше впровадження телемедицини. Також учасники наради аналізували, для яких амбулаторій та в яких обсягах потрібно віднайти фінансування для проведення ремонтів, заходів з енергозбереження, забезпечення доступності, тощо. Також керівники районів та міст розповідали про проблеми,

За результатами співбесід будуть прийматися подальші рішення щодо тих об’єктів медичної галузі, які потребують першочергової уваги та фінансової підтримки від обласної влади.