21.02.2019 — 17:45

Голова Білогірської районної державної адміністрації представив публічний звіт щодо підсумків соціально-економічного розвитку району за 2018 рік

21 лютого голова Білогірської районної державної адміністрації Роман Муляр представив публічний звіт щодо підсумків соціально-економічного розвитку району за 2018 рік.

До участі у заході долучилися голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, керівник апарату адміністрації Оксана Самолюк, депутати обласної ради Сергій Іващук та Володимир Прокопчук, депутати Білогірської районної ради, селищні, сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій району, представники громадськості та засобів масової інформації.

У своєму звіті Роман Муляр зазначив: «Діяльність районної державної адміністрації проводиться на принципах прозорості та відкритості. Управлінські рішення, що приймалися, направлені на всебічне задоволення прав і свобод громадян. Враховуючи широкий спектр повноважень і розуміючи високий рівень відповідальності за ефективність їх реалізації, головою райдержадміністрації та посадовими особами послідовно і наполегливо здійснювались заходи, спрямовані на організацію та забезпечення дієвої, результативної та тісної співпраці з сільськими, селищними радами, територіальними органами міністерств і відомств України та іншими суб’єктами діяльності, які зареєстровані на території району і беруть безпосередню участь у процесах практичного втілення в життя територіальних громад вимог сьогодення».

Очільник району наголосив, що в умовах децентралізації, найголовнішим фактором покращення нашого життя є бачення селищними, сільськими радами потенціалу кожного населеного пункту, їх робота з людьми щодо ефективного використання цього потенціалу самою громадою, в своїх же інтересах.

«В цілому у 2018 році вдалося спрацювати позитивно. Доказом цього є основні показники соціально-економічного розвитку району, це також і ті справи, які вдалося зробити, і ті основоположні «цеглинки», які спільними зусиллями змогли закласти в фундамент розвитку району на наступні роки”, – додав  посадовець.

За словами Романа Петровича, одним із головних пріоритетів районної державної адміністрації був, є і соціальний захист населення району, сприяння у створенні нових робочих місць, легалізація заробітної плати, надання допомоги соціально – незахищеним верствам населення.

На завершення  голова райдержадміністрації зазначив, що лише єдність є запорукою успіху у досягненні поставлених цілей, а відвертість і конструктивний критичний підхід до вирішення актуальних питань життєдіяльності територіальних громад, які ґрунтуються на баченні перспектив розвитку району, – є запорукою співпраці усіх його ланок та подальшої розбудови суспільних і соціально-економічних відносин як на селі, так і у районі в цілому.

В свою чергу, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий,  виступаючи перед присутніми зазначив, що сьогодні за ініціативи Президента України О.Порошенка відбуваються реформи в різних сферах життєдіяльності країни. “Можливо, країна недостатньо швидко реформується, проте реформи рухаються, а  головне – Україна чинить організований опір Росії на всіх фронтах: військовому, дипломатичному, інформаційному, економічному, тощо. Звичайно, є певні здобутки, але є й недопрацювання, які лише спільними зусиллями влади та громадськості можна усунути, адже саме в єдності наша сила”, – наголосив Вадим Миколайович.