14.05.2016 — 17:33

Перший випуск інструкторів навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій

default11

14 травня на плацу Окремого полку спеціального призначення Збройних Сил України відбувся перший випуск 29 інструкторів навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій кваліфікаційного курсу.

Навчання відбувалось в рамках програми Об’єднаної багатонаціональної групи (США, Литва, Латвія, Естонія) з підготовки — «Україна» (JMTG-U). Курс тривав 6 місяців, з листопада 2015 року. До цього такий курс можливо було пройти тільки за кордоном.

Участь в урочистостях взяли Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, аташе з питань оборони при посольствах США, Латвії, Литви, Естонії, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, командири частин спеціального призначення.

Вітаючи випускників Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко зазначив, що наявність бойового досвіду, активна допомога західних партнерів у прагненні створити нову систему підготовки вітчизняного війська і сила духу бійців -спецпризначенців дозволили підготувати висококласних інструкторів спеціальних операцій.

Шість інтенсивних місяців підготовки і сьогодні в строю знаходяться найсильніші та найпідготовленіші бійці спецназу. В умовах війни ми прийняли непросте рішення щодо створення, у стислі терміни Сил спеціальних операцій, і послідовно реалізуємо поставлені завдання. Але скажу вам відверто, без активної допомоги та безпосередньої участі у цьому проекті наших закордонних друзів, ми не досягли б таких результатів, — підкреслив генерал армії України Віктор Муженко.

default33

У вітальному слові Олександр Корнійчук відзначив, що саме ці випускники є одними з найкращих військовослужбовців – десантники, розвідники, спецпризначенці.

«Ваша вірність Присязі є яскравим прикладом служіння Вітчизні, виконання військового обов’язку та патріотизму» – підкреслив очільник області.

З випуском перших інструкторів закладається міцний фундамент нової школи підготовки спецпризначенців у навчально-тренувальному центрі Сил спеціальних операцій, адже головна цінність підрозділу — сержант-інструктор. Саме в цьому центрі будуть готуватись майбутні фахівці для підрозділів Сил спеціальних операцій.

default44