26.02.2019 — 12:39

На Летичівщині затвердили Перспективний план розвитку на 2019-2021 роки

22 лютого під час засідання Ради регіонального розвитку Летичівського району було затверджено Перспективний план розвитку Летичівщини на 2019-2021 роки. Засідання проходило під керівництвом голови районної державної адміністрації Ірини Матлаєвої та за участю голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового.

«Під час 7-го засідання Ради регіонального розвитку, Президент України Петро Порошенко поставив перед регіонами завдання розробити,  винести на обговорення громад та прийняти чіткі плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Відтак, проект такої дорожньої карти Летичівського району на наступних три роки вже сформовано. Тому на сьогоднішньому засіданні ми повинні ще раз детально обговорити питання над якими будемо працювати у 2019-2021 роках, які проекти потребують першочергової  реалізації та визначити механізм їх фінансування», – наголосила голова райдержадміністрації.

Так, протягом останніх трьох місяців в районі працювали над активним обговоренням проекту Перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки. Жителі району мали можливість висловити своє бачення та думки з цього приводу  під час виїзних прийомів громадян керівництвом району, зустрічей голови та заступників райдержадміністрації з педагогічними колективами, працівниками установ, організацій та підприємств району. Відтак, на сьогодні усі пропозиції найшли своє відображення у Перспективному плані розвитку Летичівщини.

Ознайомлюючи присутніх з Перспективним планом розвитку району Ірина Матлаєва підкреслила,  що при визначенні завдань на наступні три роки були враховані найнагальніші потреби територіальних громад. Основні положення плану стосуються реконструкції, будівництва, капітальних та поточних ремонтів об’єктів, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів району, у всіх сферах діяльності (медицини, освіти, спорту, житлово-комунального господарства, культури, екології, дорожнього будівництва  та ін.).

Зокрема, продовжуватиметься і далі активна робота з розв’язання проблемних питань у галузі охорони здоров’я. Планується капітальний ремонт Голосківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, нове будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Митківці, завершення капітального ремонту відділення екстреної медичної допомоги Летичівської ЦРЛ, капітальний та поточний ремонт інфекційного та терапевтичного відділення ЦРЛ, придбання медичного обладнання для комунального некомерційного підприємства «Летичівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Летичівської селищної ради.

В освітній галузі заплановано капітальний ремонт Ярославського дошкільного навчального закладу ясла-садочок «Дзвіночок» та  Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, реконструкція корпусів №2 і №3 Летичівського ліцею №1 , реконструкція  Голенищівського ліцею імені Анатолія Даниловича Локазюка (заміна даху), капітальний ремонт Летичівського центру розвитку дитини «Калинонька» (утеплення стін, заміна покриття даху та утеплення перекриття), а також  заміна теплотраси у Летичівському ліцеї  № 3.

Об’єкти спортивної інфраструктури:  Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям по вул. Замкова, 19 в смт. Меджибіж, реконструкція стадіону “Колос” з будівництвом спортивного комплексу по вул. І.Франка, 37/1 в смт  Летичів, капітальний ремонт басейну в Летичівському ліцеї  №3, облаштування спортивного майданчика із штучним покриттям у Летичівському ліцеї № 1.

Об’єкти культури: реставрація Палацу Синявських в Державному історико-культурному заповіднику  «Межибіж», капітальний ремонт покрівлі Ярославського сільського будинку культури, капітальний ремонт приміщення Меджибізької дитячої дитячої школи мистецтв, реконструкція будівлі під музей Устима Кармелюка по вул. Чорновола, 3 в смт. Летичів, капітальний  ремонт приміщення комунальної установи «Летичівський будинок культури» Летичівської селищної ради.

Об’єкти житлово-комунального господарства: будівництво артезіанської свердловини в селех Лисогірка, Требухівці та Русанівці  Летичівського району, реконструкція водогону в селах Лисогірка та Требухівці, завершення реконструкції очисних споруд смт Летичів, будівництво  мережі водопостачання в селах Сахни та Козачки, влаштування водозабору підземних вод з розвідувально-експлуатаційної свердловини для господарсько-питних потреб населення села Білецьке Летичівського району, будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини для забезпечення господарсько-питного водопостачання в селах Суслівці та Варенка Летичівського району, будівництво каналізаційного колектору для підключення житлового масиву по вул. Кармалюка в смт Летичів, реконструкція мережі водопостачання вул. Гончарна смт Летичів, будівництво свердловини для господарсько-питного водопостачання в селі Вербка та інші.

Також у перспективі передбачено поточний ремонт комунальних доріг місцевого значення.

Звернувся до учасників засідання і голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий. Він нагадав присутнім, що 14-15 березня в області проходитиме ІІІ Міжнародний економічний форум «Інвестиційні можливості Хмельниччини».

«Одним із основних завдань даного форуму є гідна презентація економічних та інвестиційних можливостей області. Маємо підготуватися належним чином, адже ми очікуємо, що участь в заході візьмуть іноземні  представники та представники бізнес-спільноти, а також делегації з усіх куточків України. Наша область, а в тому числі і Летичівський район,  має чудові інвестиційні можливості, а ми з вами маємо докласти спільних зусиль, аби розповісти про них учасникам форуму. Маємо донести до них, що на теренах нашого краю можна відкрито та чесно працювати, розвивати власний бізнес, заробляти гроші. Цей форум має дати новий поштовх економічному розвитку області», – зазначив Вадим Миколайович.

У своєму виступі очільник області також порушив питання впровадження в області ключових реформ, а саме таких як реформа децентралізації,  медична та освітня.

«Сьогодні Хмельниччина є серед лідерів в реформі децентралізації, яка дала можливість розвивати вашу територію та визначати пріоритети. Наразі необхідно працювати над економічним розвитком громад, що дасть нам робочі місця, а головне – це збільшить надходження до місцевого бюджету, який буде спрямований на розвиток громад», –  зауважив Вадим Лозовий.

В свою чергу, голова Летичівської об’єднаної територіальної громади Ігор Тисячний розповів присутнім про досягнення громади завдяки реформі децентралізації.

Учасники заходу активно обговорили дорожню карту для подальшого розвитку Летичівщини, вносили свої побажання та пропозиції до Перспективного плану розвитку району.

“Отож, на найближчі три роки затверджено план розвитку району. Для того, щоб втілити його в життя необхідні бажання та активність кожного нашого мешканця, адже потрібно спільно працювати для добробуту громадян”, – додала голова райдержадміністрації.