26.02.2019 — 19:30

Ми за цивілізований європейський розвиток нашої країни, за успішні реформи! – голови ОТГ Хмельниччини

Голови територіальних громад області  висловилися на підтримку реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Про це йдеться у зверненні, яке зачитала сьогодні  голова Асоціації ОТГ, Дунаєвецький міський голова Веліна Заяць під час розширеної наради з питань впровадження реформи місцевого самоврядування та державної регіональної політики, що відбулася на базі Гуменецької об’єднаної територіальної громади.

У своїй промові Веліна Владиславівна висловила вдячність керівництву облдержадміністрації та обласної ради, своїм колегам – головам ОТГ – за спільну роботу на благо краю, за підтримку в реалізації реформи децентралізації.

“Ми, голови громад, як ніхто сьогодні хвилюємося за те, як буде далі розвиватися наш край, у якому напрямку буде рухатися наша держава. Тому за ініціативи багатьох голів громад ми розробили звернення щодо підтримки реформ, ініційованих Президентом України,” – зазначила вона.

Веліна Заяць зауважила, що за останні роки мешканці області вперше відчули справжній розвиток села і міста. Ремонтуються і будуються дороги, відкриваються нові приміщення шкіл і садочків, будуються нові водомережі, вуличне освітлення, відкриваються нові лікувальні амбулаторії, соціальні об’єкти.

За чотири роки зроблені важливі справи, що заклали фундамент справжнього європейського майбутнього нашої країни, наголошується у зверненні. Після повної руйнації відроджена армія, що стала однією з найсильніших в Європі, в умовах російської агресії відновлено економічне зростання, діє Угода про асоціацію з Євросоюзом і безвізовий режим, децентралізація і Томос стали реальністю, курс на вступ до НАТО та Євросоюзу закріплений в Конституції України.

“Ми, люди, що реально бачать здобутки децентралізації, закликаємо об’єднатись та підтримати реформи Президента України!” – процитувала посадовець.

Звернення підписали більшість голів ОТГ Хмельниччини.