26.02.2019 — 19:27

У Гуменцях відчинила свої двері для відвідувачів нова медіатека

Сьогодні в Гуменецькій громаді відбулася ще одна важлива для її мешканців подія: відчинила свої двері для відвідувачів сучасна медіатека. Це вже другий такий заклад у громаді, адже перша медіатека була відкрита при опорній школі в рамках програми інклюзивної освіти, що реалізовується за підтримки дружини Президента України Марини Порошенко.

Пояснюючи гостям свята, чому виникла ідея створення ще однієї медіатеки, голова Гуменецької ОТГ Інна Абдулкадирова зауважила, що усім в громаді дуже сподобався цей формат, а тому аби доступ до такого закладу мав кожний мешканець, вирішили таким чином переформатувати звичайну бібліотеку при Будинку культури.

Після перерізання символічної стрічки голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, голови ОТГ Хмельниччини, що завітали на цю урочисту церемонію, мали можливість на власні очі переконатися, що у Гуменцях з’явився дійсно сучасний та затишний куточок дозвілля, де усі – від наймолодших до найстарших – знайдуть собі заняття для душі.

Адже в медіатеці можна почитати різноманітні книги у зручному кріслі, підготуватися до навчання, пограти у настільні ігри чи скористатися доступом до всесвітньої мережі Інтернет. Усі роботи та оснащення виконано за кошти місцевого бюджету, 199 тис.грн. витратили на ремонт приміщень, та ще 190 тис.грн. – на придбання меблів та обладнання.

Також обладнаний чудовий просторий кабінет, адже це робоче місце для працівників комунальної сільської бібліотеки, яка включає не лише медіатеку, а й декілька бібліотек та пунктів видачі книг у селах громад.

А справжньою окрасою цього закладу є музей дитячої творчості, у якому розміщено твори як юних, так і іменитих майстрів, що мешкають в Гуменецькій ОТГ.