27.02.2019 — 13:16

Вадим Лозовий: Маємо понад усе вболівати за свою державу, за свій рідний край та бути активними учасниками у реалізації завдань сьогодення

26 лютого голова облдержадміністрації Вадим Лозовий та голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний перебували із робочим візитом у Чемеровецькому районі. У Чемерівцях, на базі НВК №1 «ЗОШ І-ІІІ ступенів, ліцей та МНВК» відбулася зустріч із представниками районних організацій і установ, закладів бюджетної сфери, головами сільських/селищних рад. На зібранні також були присутні заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Світлана Павлишина, керівники району та ОТГ.

Вадим Миколайович, виступаючи перед присутньою аудиторією наголосив, що сьогодні в Україні реалізуються реформи та стратегічні завдання державної політики, які були ініційовані Президентом України. Їх мета – покращення рівня життя людей, зміцнення економіки, різних галузей господарювання. Одна із реформ, яка успішно продемонструвала свою необхідність – це децентралізація.

Наразі ми бачимо великий позитив від її впровадження. В об’єднаних територіальних громадах був зроблений великий обсяг роботи щодо розвитку інфраструктури, благоустрою, покращення матеріально-технічної бази бюджетних закладів, реалізації різноманітних проектів. За словами очільника області, це є одним із прикладів того, що наша держава рухається у вірному напрямку, а тому децентралізація є кроком до процвітання України.

 

 

Як зазначив Вадим Миколайович, у пріоритеті на порядку денному – реформа сільської медицини, галузі охорони здоров’я. На виконання програми Президента «Доступна медицина» в Україні, у Хмельницькій області будуються амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Також закуплено та нещодавно вручено ключі від нових автомобілів для даних амбулаторій. У 2018 році розпочалася реформа первинної ланки медицини, тобто сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Запрацював принцип «Гроші йдуть за пацієнтом». Кожен громадянин свідомо і вільно може здійснити свій вибір та обрати лікаря первинної ланки.

Голова адміністрації зупинився і на перевагах Нової української школи, зазначивши, що Хмельниччина потужно включилася у процес її реалізації. Він підкреслив, що Нова українська школа – це якісно новий погляд на освітній процес, зміна застарілих підходів, оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів, що враховує як передовий світовий досвід, так і особливості нашої країни.

Далі керівники області поспілкувалися з присутніми у залі та відповіли на їх запитання. Так,  Вадим Лозовий розповів про стан ремонту доріг на теренах Хмельниччини, плани щодо відновлення роботи Хмельницького аеропорту, розподіл освітньої субвенції, заходи, що вживаються обласною владою для підвищення рівня заробітної плати, розвитку зеленого туризму, реалізації окремих проектів, що сприятимуть економічному зростанню регіону.

На завершення зустрічі Вадим Лозовий відзначив, що протягом останніх років в Україні відбулися докорінні зміни, що стали вагомим результатом від впровадження реформ. Очільник області наголосив, що цього б не відбулося без щоденних зусиль людей, які працюють у різних сферах. Саме тому він подякував усім присутнім за той важливий внесок, що своєю щоденною працею у нелегких сучасних умовах вони роблять для своєї держави.

«Сьогодні ми відстояли право на власні цінності: маємо свою мову, свою церкву, свою потужну, боєздатну армію. Ми повинні понад усе вболівати за свою державу, за свій рідний край та бути активними учасниками у реалізації важливих завдань сьогодення. Це ключ – до прогресу та подальшого розвитку України,” – резюмував посадовець.