27.02.2019 — 14:38

Керівники області зустрілися з представниками місії CANADEM

Сьогодні на Хмельниччину завітали представники місії Canadem, яка забезпечуватиме участь іноземних спостерігачів у виборах Президента України 31 березня 2019 року. Зустрілися з іноземною делегацією голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий та голова обласної ради Михайло Загородний.

Учасники зустрічі – довгострокові спостерігачі за виборами Роман Мец (Roman Mec) та Стефані Бевськи (Stephanie Bewski) обговорили з очільниками області ситуацію стосовно підготовки до виборів та забезпечення всіх мешканців у реалізації виборчого права.

Голова адміністрація зауважив, що на сьогоднішній день підготовка до виборів здійснюється згідно плану, зокрема, затверджені виборчі комісії, працюють політичні штаби, розпочалася робота щодо агітації. Крім того, спільно з керівниками силових структур опрацьовується ряд заходів щодо забезпечення правопорядку під час виборів.

Думку Вадима Лозового підтримав і голова обласної ради Михайло Загородний. Він зазначив, що Хмельниччина з точки зору підготовки та матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць краю до виборів готова. За його словами, органи місцевого самоврядування здійснюють системну роботу з уточнення списків виборців. Також ведеться інформаційна робота щодо максимальної активності виборців у виборах Президента України.

Керівники області висловили впевненість, що вибори пройдуть максимально прозоро, відкрито і без порушень.

Цікавилася іноземна делегація і питанням участі у виборах переселенців з Донбасу. Голова адміністрації запевнив їх, що в області забезпечено облік внутрішньо переміщених осіб. Враховуючи те, що більшість з них досить тривалий час перебувають на території області, особливих проблем із забезпеченням реалізації їхнього виборчого права не виникає.

Представники місії Canadem переконалися у тому, що органи місцевого самоврядування та виконавчої влади краю всебічно сприяють в організаційних питаннях процесу, всі кандидати мають однаковий доступ до місць встановлення політичної реклами тощо.

Орієнтовна кількість виборців у Хмельницькій області складає 995714 осіб. Кількість виборчих дільниць – 1535.