01.03.2019 — 22:20

Світлана Павлишина провела виїзний прийом громадян на Старосинявщині

З метою забезпечення прав громадян щодо належного розгляду їх звернень, передбачених статтею 40 Конституції України та Законом України «Про звернення громадян», а також сприяння у вирішенні проблемних питань, з якими звертаються громадяни до органів державної влади, 1 березня  заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина провела виїзний особистий прийом громадян у Старій Синяві.

Під час прийому надійшло 8 звернень, серед них – одне колективне.

У ході прийому порушувалися питання, що стосуються різних сфер суспільного життя. Так, головний лікар комунального некомерційного підприємства “Старосинявський Центр первинної медико-санітарної допомоги” Надія Ананьєва порушила питання щодо передачі приміщення колишньої санепідемстанції в користування ЦПМСД.

Мешканці вулиці Щорса клопотали, щодо ремонту дорожнього покриття вулиці, заміни дерев’яних електричних стовпів, освітлення вулиці та підключення будинків до водогону. Для вирішення питання по суті після прийому Світлана Андріївна разом з головою Старосинявської районної державної адміністрації Василем Франчуком та головою Старосинявської ОТГ Віталієм Здебським виїхали на зазначену вулицю.

Головний редактор газети «Колос» Надія Біловус порушила проблемні питання районного часопису, зокрема невчасного розрахунку ПАТ «Укрпошта» з газетярами за проведену передплату видань.

Також Світлана Павлишина розглянула звернення щодо впорядкування неналежного розрахунку тарифів з електропостачання, вирішення проблеми з обліком трудового стажу, а також щодо виділення матеріальної допомоги для реабілітації дитини-інваліда та матеріальної допомоги на лікування хворих членів сім’ї.

На всі порушені питання громадяни отримали вичерпні відповіді та рекомендації. Питання, що потребують більш детального вивчення, Світлана Павлишина взяла під особистий контроль та надала доручення фахівцям відповідних структур щодо вирішення їх по суті та вчасного інформування запитувачів.

Також, перебуваючи на території району Світлана Андріївна, окрім прийому громадян, ознайомилася з роботою Старосинявської центральної районної лікарні, ЦНАПу, а також відвідала Старосинявський НВК “І-ІІІ ст., гімназія” ім. Олександра Романенка. Посадовець мала змогу поспілкуватися з трудовими колективами, розповісти про стан реалізації найважливіших реформ в області, а також про плани обласної влади щодо подальшого розвитку інфраструктури, освітньої та медичної галузей.

А ще вона розповіла, що в області триває активна робота над створенням стратегії регіонального розвитку області – документом, що визначить саме ті напрямки, які забезпечуватимуть економічне зростання та розвиток у найближчі три роки. Світлана Андріївна закликала всіх долучитися до цього процесу, адже лише комплексних підхід до розробки стратегії, всебічне вивчення потенціалу краю і вивчення різних думок та ідей дасть можливість створити справжню дорожню карту розвитку, завдяки якій кожна громада Хмельниччини працювати на спільний результат. 

За інформацією Старосинявської райдержадміністрації