04.03.2019 — 15:14

Світлана Павлишина провела зустріч з мешканцями Хмельницького геріатричного пансіонату

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Павлишина та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Лукомська відвідали Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці.

Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни і праці, колишній будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, розпочав свою роботу ще у жовтні 1973 року. Розрахований заклад на 130 ліжко-місць. На сьогоднішній день тут проживає 106 мешканців, з них 26 учасників бойових дій та 23 ветерани праці.

Світлана Андріївна поспілкувалася з представниками трудового колективу та мешканцями закладу, відповіла на їх запитання та розповіла про окремі моменти, що стосуються державної політики у сфері соціального захисту населення, забезпечення прав людей похилого віку та людей з інвалідністю, а також коротко ознайомила їх з підсумками реалізації в області урядових реформ.

Посадовець відзначила, що наразі держава продовжує робити системні кроки, покликані привернути увагу суспільства до питань здорового старіння та активного довголіття. З цією метою ухвалено відповідну Стратегію, яка передбачає розширення можливостей для самореалізації громадян похилого віку, залучення їх до процесів розвитку суспільства, сприяння їх ресоціалізації, а також забезпечення належного рівня геріатричної, медичної соціальної допомоги. Для втілення цих кроків в області також ухвалено відповідних план заходів.