04.03.2019 — 18:10

Громади області продовжують долучатися до реформи децентралізації

Сьогодні в облдержадміністрації Світлана Павлишина провела робочу зустріч з представниками окремих сільських рад Красилівського району. Участь в зустрічі також взяли начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Віра Бригадир та її заступник Світлана Пасічник.

Посадовці провели консультації з приводу створення в Красилівському районі нових об’єднаних територіальних громад. Наразі створення таких ОТГ перспективним планом не передбачено, однак Світлана Павлишина зауважила, що якщо на розгляд облдержадміністрації буде представлено відповідне обґрунтування фінансової спроможності таких громад, а населення сільських рад займатиме активну позицію, облдержадміністрація не заперечуватиме проти їх створення.

Перша з ОТГ, які розглядаються – Заслучненська. Потенційно до неї можуть увійти Малоклітнянська, Заслучненська, Глібківська та Великозозулинецька сільські ради. Перші три сільські ради вже пройшли всі необхідні етапи та мають відповідні рішення сесій, Великозозулинецька наразі остаточного рішення не прийняла.

Питання щодо створення ОТГ в межах інших чотирьох сільських рад Красиліського району – Ледянської, Гриценківської, Корчівської, Севрюківської, що згідно перспективного плану мали увійти до Антонінської ОТГ,  наразі не ухвалене, але представники громад сьогодні звернулися до ОДА, аби проконсультуватися щодо можливості такого об’єднання.

Учасники зустрічі обговорили різні аспекти процесу створення ОТГ та домовилися, що представники ОДА спільно з головами сільських рад проведуть відповідні зустрічі також у самих населених пунктах.

“Перш, ніж приймати остаточне рішення, закликаю вас ще раз зважено підійти до цього питання, адже практика впровадження реформи показує, що невеликі громади є менш потужними, а тому мають менший потенціал розвитку, ніж громади з населенням понад 5 тисяч мешканців. Можливо, приєднавшись до вже існуючої ОТГ та сформувавши представництво в органі місцевого самоврядування, ви матимете більше можливостей для свого розвитку,” – зазначила посадовець.