04.03.2019 — 17:24

У Львові стартував зимовий чемпіонат України з велотреку

У м.Львів в кінці лютого розпочався зимовий чемпіонат України з велосипедного спорту на треку. У змаганнях на старті сезону взяла участь рекордна кількість учасників – 286. Спортсмени представляли 27 команд з різних куточків України. В гості до Львова приїхала позмагатися жіноча білоруська команда з Мінська.

Поруч з дорослими (жінки та чоловіки) нагороди у різних видах програми виборювали юніори, юніорки, юнаки та дівчата.З Хмельницької області поїхало 2 команди з одної 12 спортсменів та з другої 5 спортсменів усі спортсмени вихованці ДЮСШ ДОН, які досягли високих успіхів.

Наша жіноча збірна  команда у складі з трьох чоловік з Хмельницького виборола друге місце в командній гонці на треку, дистанція була чотири кілометри, дівчата  показали вперше такий результат.

У складі Лазурко Ірина, Беляк Даша, Гусельникова Еліна та Львівською дівчиною зі Львова Соломією Лукачук. Але на жаль нашим юніорам не вистачило зовсім трохи 1 секунди до призового третього місця і хлопці зайняли 4 місце у складі Герасимчука Миколи, Савчука Івана та Стецюка Вадима.

Наступного дня пройшла гонка з вибуттям, де наш Вадим Стецюк зайняв друге місце, чим порадував тренерів, тому що ще ні разу наші юніори не брали медалі на треку по юніорам.На наступний день серед юніорок Ірина Лазурко в парі з білоруською юніоркою з Мінська  в гонці командний Спрінт посіли третє місце в кваліфікації і в фіналі їхала ще одна гонщиця зі Львова Паньков Юлія.

Дівчата  були на висоті і показали гідний результат та взяли бронзову медаль у цій дисципліні з результатом  39.186.В останній день заключних змагань пройшла найцікавіша гонка Медісон. Де наші 2 пари брали участь в цій дисципліні по жінкам. Бронзовими призерами стали Еліна Гусельникова та Ірина Лазурко на дистанцій 60 кіл.

Вітаємо нашу збірну Хмельницької області з хорошим виступом і початком сезону.Незважаючи на велику конкуренцію, спортсмени Хмельницької області традиційно були в числі переможців, збірна команда області виборола 7 медалей, та набрала 1369 очок для нашої області.