17.05.2016 — 10:33

Підсумки проведення Дня довкілля-2016 та місячника озеленення, прибирання і благоустрою

ФОТОПІДСУМКИВідповідно до розпорядження першого заступника голови Хмельницької облдержадміністрації в області з 21 березня по 1 травня тривав місячник озеленення, прибирання та благоустрою. За цей час у всіх селах, селищах та містах  було проведено дні прибирання,  в т.ч.  16 квітня – День довкілля і 23 квітня – «Зробимо Україну чистою».

Органами місцевої влади було організовано низку заходів,  спрямованих на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, поширення екологічних знань.

В цілому, за даними з районів та міст в акції взяли участь від  120 до 134 тисячі небайдужих до охорони довкілля людей, в тому числі дітей шкільного віку. Близько п’яти тисяч підприємств, установ та організацій взяло участь у акції. За активної участі місцевого населення та громадських організацій було упорядковано  майже  700 парків та скверів  загальною площею 40 тисяч 399 квадратних метрів  територій, алей, висаджено 174 тисячі  дерев, кущів, упорядковано 897 тисячі квадратних метрів нових газонів та квітників, ліквідовано 1686 сміттєзвалищ.

Власними силами громад упорядковано та прибрано 155 об’єктів природно-заповідного фонду  на площі 2 421 квадратних метрів. Протяжність очищених від сміття прибережних захисних смуг водних об’єктів  склала   34 899 квадратних метрів ( у т.ч. берегів  2 754 квадратних метрів).

Велика увага в ході акції була приділена екологічній освітньо-виховній роботі. Були проведені заходи, спрямовані, насамперед, на виховання, формування та розвиток у юних громадян кращих рис української нації: почуття патріотизму, любові до рідної землі та її природи, працелюбності, що є запорукою майбутнього нашої держави. В багатьох шкільних закладах області були проведені години екології, лекції, виховні години, тематичні уроки, пізнавальні екскурсії, конкурси малюнків на природоохоронну тематику.

В рамках проведення акції освітянами області було проведено 2 книжкові виставки в районних бібліотеках, 6 семінарів, 5  круглих столів,  1 фестиваль екологічної творчості, 3 конференції, конкурси мультимедійних презентацій, акції, 7 виставок саморобок із сміття і відходів та майстер-класи, фотовиставки, ігри – конкурси, екологічні бумеранги, флешмоби.

За матеріалами Департаменту  екології та природних ресурсів  облдержадміністрації