06.03.2019 — 15:51

Марина Порошенко відвідала Ганнопільський інклюзивно-ресурсний центр

Хмельницька область однією із перших долучилась до проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та підписала із Благодійним Фондом Порошенка Меморандум про співпрацю з метою ефективного впровадження інклюзивної освіти у регіоні.

З 1 вересня 2018 року органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області створено 26 інклюзивно-ресурсних центри на рівні територіальних громад, міст та районних центрів. Основне їх завдання – забезпечити реалізацію  права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної, загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини. Наразі в ІРЦ області працює майже півтори сотні фахівців.

Сьогодні дружина Президента України Марина Порошенко в рамках робочого візиту до Хмельницької області ознайомилася з роботою одного з таких закладів: інклюзивно-ресурсного центру  Ганнопільської сільської ради Славутицького району. Центр обслуговує понад 5 тисяч дітей кількох наближених об’єднаних територіальних громад: Ганнопільської, Берездівської, Крупецької ОТГ та Славутського району.

У ньому створені всі умови для надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими потребами.

Завдяки співпраці батьків та педагогів освітній  процес організовано таким чином, щоб діти з особливими освітніми потребами мали можливість не лише здобути потрібні знання, а й розвинути свої особистісні якості та таланти.

Марина Порошенко побувала в навчальних класах, поспілкуватися з педагогами та  вихованцями закладу.

“Хмельниччина одна із перших долучилась до проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» і втілила в життя цю ідею. Завдяки вашій вірі, ми дійсно сьогодні маємо таку Нову українську школу, яка не можлива без інклюзивної складової, тому що це соціалізація, напрямок до долучення всіх дітей до захисту їх прав на повноцінну і якісну освіту. Це наш спільний рух в Європу”, – зазначила дружина Президента України.

Також Марина Порошенко поспілкувалася з місцевими журналістами. “Зараз ми  бачимо  в дії як працює Нова українська школа з інклюзивною формою освіти, яка є невід’ємною частиною сучасного навчального простору. Навчальний процес у закладі відповідає світовим і європейським стандартам, і  саме тому цей напрямок розвитку Україна взяла в останні роки. Приємно, що вже сьогодні ми спостерігаємо суттєві зміни в цьому напрямку”, – сказала вона.