07.03.2019 — 09:35

Марина Порошенко відвідала Славутський ліцей ІІ-ІІІ ступенів

Славутський ліцей ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради – це навчальний заклад, який виглядає як справжнє учнівське міні-містечко європейського рівня із привабливими будівлями та дбайливо впорядкованою територією. Завдяки послідовному підходу до розвитку ліцею, насамперед, творчому підходу до розбудови закладу, небайдужості та її принципової позиції обласної влади, керівника ліцею, заклад став флагманом сучасних освітніх реформ на Хмельниччині та в Україні.

Чим живуть ліцеїсти та педагоги закладу, які мають досягнення, як вирішують проблемні питання, мала можливість ознайомитися дружина Президента України Марина Порошенко під час відвідин Славутського ліцею у ході робочої поїздки на Хмельниччину.

Розпочався візит із прогулянки Парком живих скульптур, де ліцеїсти відобразили знакові історичні постаті, що відсилають до етапів історичного минулого закладу. Далі Марина Анатоліївна поспілкувалася з вихованцями ліцею та ознайомилася, які можливості для творчого розвитку їх природних обдарувань створені в закладі та яких успіхів діти досягли, навчаючись тут.

Дружина Президента побувала на майстер-класі «Український вінок – джерельна душа нашого народу», послухала віршовані рядки членів літературного гуртка «Поетична музика слова». Свої наукові проекти, що здобули перемоги на всеукраїнських конкурсах, представили вихованці науково -технічної студії «Майбутні нобеліати», а власну газету “Ліцеїст”, яка розповідає про життя закладу, – майбутні медійники з клубу «Юний журналіст».

Не оминула увагою Марина Порошенко і таке актуальне питання, що активно обговорюється в суспільстві, як протидія булінгу.  Про власне бачення шляхів подолання цього негативного явища вона розповіла під час зустрічі з педагогами у ході заняття Університету сучасного педагога. Як зауважила Марина Анатоліївна, законодавча база, що є в Україні, потребує подальшого удосконалення, однак найважливішою, на її думку, є правильно вибудувана співпраця між дитиною, педагогом та батьками.

А на завершення знайомства із закладом вихованці музично-хореографічної студії «VIVAT! ЛІЦЕЙ» продемонстрували ще й свої вокальні та хореографічні таланти.

Довідково. Навчальний процес у закладі здійснюють 45 педагогічних працівників, 14 з яких є випускниками ліцею. У ліцеї навчається 384 здобувачі освіти 5-11 класів. Створена і діє система роботи профільного навчання в 10-11-х класах та допрофільного навчання у 8, 9-х класах. З цією метою введено в освітній процес викладання курсів за вибором і факультативів, а саме: практичне право, історія рідного краю, математика, інформатика, проектні технології.

У  ліцеї впроваджено сучасні методи навчання та виховання обдарованої молоді. Навчальні кабінети вражають сучасним дизайном та найновішим технічним обладнанням: комп’ютери, ноутбуки, плазмові телевізори, проектори, інтерактивні дошки, інноваційний інтерактивний комплекс. Тому й не дивує висока успішність вихованців ліцею, високі результати в обласних олімпіадах з різних предметів, перемоги на Всеукраїнських та обласних конкурсах Малої академії наук.

Також створені умови для навчання та розвитку, цілодобового перебування учнів відповідно до сучасних вимог. Діти із сільської місцевості мають можливість тут поглиблено вивчати основи наук, вони забезпечені безоплатним проживанням, харчуванням, медичним обслуговуванням тощо.

З 2010 року першою тут була реконструйована їдальня. Потім провели докорінну реконструкцію і переобладнали будівлю старого гуртожитку, який за умовами проживання та комфортом став одним із найкращих гуртожитків навчальних закладів області. У 2015 році було здійснено справжній прорив – у надзвичайно стислі терміни (за літні місяці) було проведено капітальну реконструкцію – ремонт основного навчального корпусу ліцею, будівництво спортивної зали, благоустрій та озеленення території.

Черговим значним поступом у розвитку Славутського ліцею стало будівництво нового чотириповерхового гуртожитку на 117 місць та освітньо-культурного центру.

Ще одним штрихом у розбудові Славутського ліцею має стати реконструкція спортивної зони. На місці існуючих застарілих спортмайданчиків вже будується сучасний спортивний комплекс, який стане одним із найкращих спортивних об’єктів Хмельниччини. До нього будуть входити стадіон, ігрові майданчики, бігові доріжки, тренажери, вся необхідна інфраструктура. Тут будуть тренуватися і змагатися не лише ліцеїсти, а можна буде проводити спортивні змагання найвищого рівня.