06.03.2019 — 12:42

Половина безробітних Хмельниччини – жінки

Станом на 1 березня 2019 року на обліку в Хмельницькій обласній службі зайнятості перебуває понад 14 тис. осіб, з них 47,4 % – жінки. Забезпечено роботою понад 1 тисяча представниць слабкої статті.

«Сьогодні конкурентоспроможними на ринку праці є не жінки та чоловіки, а професіонали своєї справи. Працедавець шукає людину, яка володіє навичками, має необхідні знання та досвід роботи. І не важливо жінка ти чи чоловік», – зазначає директор обласної служби зайнятості Сергій Черешня.

Згідно статистичних даних, протягом січня-лютого послугами служби зайнятості скористалися 8,5 тис. безробітних жінок. Серед них 17,3% раніше працювали у торгівлі та ремонті; 14,2% – у сфері державного управління й оборони; 15,4% – у переробній промисловості; 24,2% – у сільському, лісовому та рибному господарстві.

Аби підвищити свій професійний рівень, слабка стать має можливість пройти перепідготовку або підвищення кваліфікації за професіями та напрямами актуальними на ринку праці. Цьогоріч за направленням обласної служби зайнятості 350 безробітних жінок  підвищили свій професійний рівень та набули нових професійних навиків. За словами директора обласної служби зайнятості прекрасна половина людства навчається не тільки на «жіночі» професії, але й обирає професії тракториста, електрогазозварника, охоронника.

Крім того, служба зайнятості допомагає безробітним у відкритті власної справи. З початку року 4 безробітних жінки стали успішними підприємцями.

Щодня, Хмельницька обласна служба зайнятості створює усі необхідні умови для самореалізації жінки як особистості, підвищує мотивацію до працевлаштування, допомагає їй у саморозвитку шляхом проведення семінарів: з гендерних питань, «жінка на ринку праці», «запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», «побудова кар’єри та професійний розвиток» тощо.

 

 

 

Відділ інформаційної роботи ОЦЗ Хмельницький обласний центр зайнятості