07.03.2019 — 11:19

Освітяни-позашкільники та громадські активісти навчались написанню грантів

6 березня в облдержадміністрації відбувся тренінг “Активні громадяни” від Британської Ради у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Захід був реалізований ГО “Молодь за краще майбутнє”  спільно з Хмельницьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді за підтримки управління молоді та спорту, управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Тренерами були голова правління ГО “Молодь за краще майбутнє” Леся Романюк та директор хмельницького “Молодіжного центру” Владислав Гребенюк.

Мета тренінгу: сприяння соціальним змінам у громаді та забезпечення розвитку діяльності комунальних установ та громадських організацій.

У заході взяли участь близько 30 активістів та активісток. Більшість з них – це позашкільники – представники Хмельницького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді, Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді.

Починаючи з 2014 року Британська Рада профінансувала близько 300 українських проектів. Максимальна сума однієї грошової допомоги – 15 тисяч гривень. Найбільше представників Британської Ради цікавлять проекти у сфері інклюзії, спорту, гендерної політики та протидії насильству.

Тренери розповіли про всі етапи реалізації проекту: появу ідеї, пошук команди однодумців, визначення цільової аудиторії, взаємодію з медіа, пошук джерел для фінансування.  Під час навчання учасники та учасниці отримали базові знання з проектного менеджменту, основ фандрейзингу, оформлення грантових заявок.

Після завершення навчання учасники отримали сертифікати міжнародного зразка, а також знання для втілення власних ідей, новий досвід і можливість застосувати його для змін на краще.

За матеріалами ХОЦТКУМ