11.03.2019 — 10:34

Гарантую нульову толерантність до корупції. Ті, хто вкрав, будуть нести відповідальність – Петро Порошенко

«Я гарантую нульову толерантність до корупції. Я гарантую, що ті, хто вкрав, будуть нести відповідальність. Можу наголосити, що ні прізвища, ні посади, ні якісь зв’язки – дружні чи родинні, не зупинять нашу ефективні дії у подолання корупції», – підкреслив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу ICTV.

Глава держави також наголосив, що ведеться постійна планомірна робота у боротьбі із корупцією протягом п’яти років. Він додав, що  сьогодні суттєво покращилась ситуація у подоланні цього явища.

«Я хочу всім нагадати, яка була ситуація в оборонпромі і в армії в 2014 році – крали всі, весь час з часів незалежності України. Розпродавали, знищували армію і міністри і прем’єри. Закупали за дорогими цінами…», – зазначив він.

Глава держави зауважив, що тоді запропонував волонтерський десант. «Люди, які втратили рідних на фронті, які розпродали все своє майно і віддали це армії – це був той лакмусовий папірець, який дозволив зробити перші кроки змінити харчове забезпечення і зробити закупівлю озброєння», – наголосив Петро Порошенко.

«Я хочу наголосити, що весь цей час ми рішуче боролися з крадіжками в армії. Порушено 400 кримінальних справ, пред’явлено 120 звинувачень. Отримані вироки суду. Керівники підприємств звільнені або потрапили під вирок суду», – також зазначив він.

Президент зауважив, що він також особисто долучився до допомоги армії. «Звичайно, що я людина, яка є Верховним Головнокомандувачем з одного боку, а з іншого – я людина, яка витратила на благодійність майже 1,5 млрд гривень. І значну частину з них я витратив на армію», – сказав Петро Порошенко.

Він особливо підкреслив, що корупція у оборонному секторі є неприйнятною: «Нульова толерантність до корупції. І тому абсолютно неприйнятно, коли будь-хто на сьогоднішній день краде на армії».

«Моя реакція буде дуже швидкою, але в той же час ніяк не допущу, щоб використовували цей витік інформації для атак на армію, для атак на нашу оборонну промисловість», – сказав Президент.

За його словами, наслідком таких нападів на армію буде її послаблення, уповільнення темпів забезпечення новітньою зброєю. Адже на сьогоднішній день йдеться про озброєння українського війська і крилатими ракетами, і високоточними боєприпасами, і протитанковими комплексами, ударними безпілотниками, і іншими видами озброєння.

«Саме тому моя реакція є абсолютно однозначною – правоохоронні органи мають всі можливості. Після мого звернення порушено додаткових близько десяти кримінальних справ, проведені обшуки у всіх фігурантів, пред’явлені звинувачення. Є рішення судів в тому числі і по директорам», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що не обговорює рішення судів. Однак він зауважив, що ситуація, яка на сьогоднішній день існує з точки зору подання цієї інформації, вимагає швидких і рішучих дій.