11.03.2019 — 12:57

На Хмельниччину завітали спостерігачі – представники Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами місії ENEMO

Сьогодні перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко зустрівся з офіційними спостерігачами – представниками Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами місії ENEMO: Філіп Корач та Дмітри Салаую. Учасники зустрічі обговорили питання щодо проведення виборчого процесу на Хмельниччині.

Як зазначив Володимир Кальніченко, в області здійснюються усі необхідні заходи, спрямовані на створення необхідних умов для роботи окружних та дільничних виборчих комісій, а також вільного, демократичного волевиявлення громадян. Виборчий процес проходить в межах чинного законодавства та згідно календарного плану основних заходів, затвердженого ЦВК.

Так, на Хмельниччині  нараховується 997119 виборців, на постійній основі утворено 1535 виборчих дільниць (1506 звичайних та 29 спеціальних), з яких 932 – малих, 376 – середніх, 227 – великих. У населених пунктах області облаштовано понад 1400 місць для розміщення передвиборної агітації.

Також створено 7 територіальних виборчих округів з центрами у містах Хмельницький – 187,188, Красилів – 189, Шепетівка –190, Старокостянтинів – 191, Дунаївці – 192 та Кам’янець-Подільський – 193.

Крім того, у районах та містах області створено робочі групи зі сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Також, додав Володимир Ілліч, вживаються необхідні організаційні та практичні заходи щодо публічної безпеки і порядку під час проведення передвиборчої кампанії та голосування в день виборів Президента України. Так, розроблено відповідний план заходів, створено робочу групу, до складу якої включено досвідчених працівників ГУНП в області та Управління патрульної поліції в області.

Зі свого боку, іноземну делегацію цікавили питання щодо доступу людей з обмеженими можливостями до виборчих дільниць, участі у виборах внутрішньо переміщених осіб, забезпечення транспортного сполучення до віддалених виборчих дільниць, тощо.

Володимир Кальніченко запевнив, що обласна влада вживатиме усіх необхідних заходів, аби проблем  з реалізацією виборчого права для будь-якої категорії громадян на території області не виникало.

“Ми налаштовані на тісну співпрацю, розуміємо важливість даного візиту та всіляко будемо  сприяти у виконанні ваших завдань”, – додав перший заступник голови адміністрації на завершення зустрічі.