17.05.2016 — 14:07

Налагодження діалогу між владою і населенням

Сьогодні відбулася «гаряча» телефонна лінія «Запитай у влади». На телефонні дзвінки жителів Хмельниччини відповідав заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко. Телефонували мешканці з різних куточків області. Вони просили допомоги у відстоюванні своїх інтересів.

Так, одне із звернень стосувалося надання належної медичної допомоги мешканцю Черчецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, що знаходиться у с. Черче Чемеровецького району. Також, житель смт. Віньківці стурбований тим, що ділянка землі, на якій знаходиться свердловина виділили під будівництво магазину, аргументуючи це тим, що свердловина не діюча. Інші проблемні питання стосувалися квартирного, пенсійного забезпечення та ремонту дороги до с. Лисиче Славутського району.

Належно відреагувавши на отримані дзвінки, Володимир Ілліч пообіцяв направити звернення відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації та перевіряючим органам, які й внесуть ясність у ситуації, які склалися наразі.

Кальніченко прийом 002

В проміжках між дзвінками, посадовець поспілкувався з засобами масової інформації щодо стану справ в с. Гірчична Дунаєвецького району.

Володимир Ілліч зазначив, що на сьогодні вогнище виникнення африканської чуми свиней ліквідоване. З с. Гірчичне утилізовано 46 голів свиней, у 3-х км зоні проведено обстеження свинопоголів’я на предмет захворювання та здійснено облік щодо його кількості. Продовжує роботу група фахівців щодо дезінфекції господарств, в яких утримувалися свині.

«Захворювання у зазначеній зоні не виявлено, нам вдалося локалізувати його у господарстві, де було зафіксовано африканську чуму», – додав заступник голови облдержадміністрації.

Також обстежено поголів’я у всьому районі і в районах, які підлягають до Дунаєвецького району. За результатами обліку, захворювання не виявлено в жодному населеному пункті.

Що стосується грошової компенсації за знищене поголів’я, то вона була виплачена власникам свиней на рівні закупівельних цін, які наразі існують на переробних підприємствах.