17.05.2016 — 15:50

В Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відкрили новий футбольний стадіон

Сьогодні в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії  відбулася знакова подія- відкриття нового сучасного футбольного поля із штучним покриттям.

Академія є одним із провідних вищих навчальних закладів Поділля. Цьогоріч  виповнюється  95 років з дня її заснування. Якраз до цієї річниці і було приурочено відкриття спортивного майданчика. Вищий навчальний заклад здійснює підготовку фахівців за дев’ятьма напрямками та п’ятнадцятьма спеціальностями, має дві аспірантури, спеціалізовану вчену раду із захисту дисертацій. Студенти академії є переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів, олімпіад та мають безліч спортивних здобутків. Важливість сьогоднішньої події полягає в тому, що майбутні педагоги під час навчання отримують спеціалізацію вчителя фізкультури у початковій школі та інструктора з фізичного виховання у дитячих навчальних закладах. Новий стадіон допоможе підвищити якість підготовки спеціалістів в цілому, а також залучити молодь до активних занять спортом.

Будівництво стадіону тривало три роки. Вартість будівництва склала 991тис.грн.

IMG_1258

На свято з нагоди відкриття спортивного майданчика завітали т.в.о.заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник, голова обласної ради Михайло Загородний, представники міської влади, Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, викладачі, студенти академії.

IMG_1261

Із вітальним словом до присутніх звернулась  ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Інна Шоробура. Вона привітала колектив та студентів з такою важливою для академії подією та подякувала обласній та міській владі за підтримку проекту. “Ми щиро дякуємо за цей прекрасний стадіон, де будуть проходити футбольні матчі і чемпіонати, змагання з різних видів спорту,” – сказала Інна Михайлівна. Також ректор зауважила, що на майданчику зможуть займатися не лише студенти академії, а й учні сусідньої загальноосвітньої школи №15 та мешканці навколишніх кварталів і вулиць.

IMG_1269

Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації у вітальному виступі акцентував увагу присутніх, що фізична культура є запорукою здорової нації та її майбутнього. “В умовах напруженої розумової діяльності та на фоні обмеженої рухової активності, що притаманна способу життя студентської молоді, саме заняття фізичною культурою і спортом покликані створювати умови для збереження і зміцнення здоров’я студентів, а фізичне виховання виступає як засіб релаксації, реабілітації і відновлення життєвих сил” – наголосив Валерій Олійник. Він висловив упевненість, що завдяки будівництву нового стадіону кількість студентської молоді у стінах академії, яка веде здоровий спосіб життя, збільшуватиметься з кожним роком.

Перед гостями свята із вокальними, танцювальними номерами виступили студентські творчі колективи. Також відбувся показовий виступ спортсменів, які займаються традиційними українськими бойовими мистецтвами, зокрема бойовим гопаком, шаблею, булавою.

IMG_1263

Після церемонії розрізання символічної  червоної стрічки на вході до стадіону представники обласної та міської влади та всі бажаючі могли оглянути новеньке поле. Команда академії з міні-футболу на практиці випробувала якість покриття. Керівники області та міста вручили найкращим футболістам грамоти та грошові нагороди за спортивні успіхи.

IMG_1282

IMG_1274

IMG_1281

IMG_1296

IMG_1298

IMG_1327

IMG_1314