12.03.2019 — 16:28

Борис Яцков: Лише у співпраці та злагодженості запорука  розвитку району!

Без комплексного підходу та стратегічного планування неможливо забезпечити сталий розвиток території свого краю.  Саме питанню аналізу досягнутого Ізяславщиною за період 2015-2018 рр. та розгляду стратегічної Програми соціального та економічного розвитку району на 2019-2021 роки було присвячене сьогоднішнє розширене засідання Ради регіонального розвитку Ізяславського району при райдержадміністрації. У роботі Ради регіонального розвитку крім її членів взяли участь делегації трудових колективів установ, підприємств та організацій району, закладів освіти та культури, сільських громад, депутатів районної та міської ради, сільських рад, громадські активісти, тощо.

Відкриваючи засідання голова районної державної адміністрації Борис Яцков зазначив, що  в районі вже декілька місяців  триває робота з підготовки перспективних планів розвитку територій на 2019-2021 рр.  В ході засідання він детально проінформував присутніх про підсумки розвитку Ізяславскього району за період 2015-2018 рр. у розрізі галузей та представив на стратегічну Програму соціального та економічного розвитку Ізяславського району на 2019-2021 роки.

Як зазначив Борис Олександрович основною метою Програми визначено: підвищення якості життя та добробуту громадян району шляхом забезпечення позитивної динаміки економічного зростання; подальший розвиток малого та середнього бізнесу, соціальної сфери та інфраструктури; ефективне використання наявного природно-ресурсного потенціалу з урахуванням процесу децентралізації.

Серед основних пріоритетів посадовець назвав реалізацію заходів спрямованих на виконання затверджених місцевими радами планових показників по доходах місцевих бюджетів та їх наповнюваності шляхом активізації роботи з детінізації економіки, легалізації заробітної плати; організаційне та інформаційне сприяння розвитку промисловості району; залучення інвестицій в економіку району; впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження,використання нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії, будівництво та реконструкція соціально важливих об’єктів, розвиток житлово-комунального господарства; реформування системи дорожньої галузі, відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури та забезпечення належного експлуатаційного стану автомобільних доріг; зниження рівня безробіття та посилення мотивації щодо детінізації трудових відносин та доходів; підвищення якості життя населення шляхом поліпшення якості та доступності  медичного обслуговування; поліпшення якості та доступності освітніх послуг та впровадження інклюзивної освіти використання потенціалу району для розвитку туризму та збереження історико-культурних пам’яток; підвищення якості життя населення шляхом збільшення доходів населення та інші.

Також Борис Яцков  представив до уваги присутніх запропоновані перспективні напрямки реалізації завдань Програми у розрізі основних галузей господарства Ізяславського району. Окрім того, на засіданні було зазначено, що існують  ризики та можливі перешкоди стабільного розвитку району. В процесі реалізації окреслених програмою завдань буде проводитись її коригування та вдосконалення.

“Ми обрали шлях до європейського життя, а отже – шлях демократичних перетворень та системних реформ. Він складний і нелегкий, бо за дуже короткий час ми маємо вирішити безліч питань. В країнах Європи ці процеси тривали по 20-30 років, ми ж, вивчаючи їх досвід та враховуючи наші особливості, змогли за останні чотири роки зробити гігантський крок вперед. Вперше за дуже довгий час ми справді бачимо, як на очах змінюється наша країна. Відроджується промисловість, налагоджуються нові економічні зв’язки, наші підприємства успішно конкурують на світових ринках. А найголовніше, що сьогодні зміни відбуваються не лише у містах, як то було раніше, а у селах. І це результат найголовнішої, на мою думку, реформи – децентралізації,” –  зазначив Борис Олександрович.

Завершуючи засідання Ради регіонального розвитку Ізяславського району Борис Яцков зазначив: «Лише у співпраці та злагодженості запорука  розвитку району!».

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ізяславської райдержадміністрації