13.03.2019 — 10:21

Світлана Павлишина взяла участь в зустрічі з представниками ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» міста Миколаїв

12 березня  в обласній раді відбулася зустріч керівництва області із представниками громадської організації з Миколаєва, що опікується питаннями захисту прав учасників та інвалідів АТО.  До спілкування  долучилися  заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, голова обласної ради Михайло Загородний, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська та голова громадської організації «Спілка інвалідів війни та ветеранів АТО Хмельниччини» Володимир Шрубковський.

Основна мета зустрічі – обмін досвідом та обговорення першочергових проблем у сфері соціального захисту учасників бойових дій на Сході. Також сторони обговорили аспекти подальшої співпраці.

Заступник голови  громадської організації «Асоціація учасників та інвалідів АТО» міста Миколаїв Ілля Шполянський зазначив, що основними напрямками діяльності організації є налагодження із органами влади для розробки нових програм та вдосконалення існуючих підтримки учасників АТО-ООС, реалізація проектів направлених на підвищення рівня патріотичної свідомості серед: дітей, молоді та населення загалом, підтримка бізнес-ініціатив учасників АТО шляхом проведення освітніх семінарів, тренінгів, майстер класів, допомога в отриманні грантів на відкриття власної справи, а також залучення ветеранів АТО до проектів з громадської безпеки: участь членів організації в заходах з охорони громадського порядку, громадської безпеки  та  проектах із створення підрозділів Територіальної оборони.

Ілля Шполянський розповів про роботу, яка проводиться членами організації, для налагодження ефективного діалогу з органами влади, поділився історіями успішної реалізації ініціатив розвитку бізнесу учасниками АТО та  досвідом співпраці з міжнародними інституціями, іншими громадськими організаціями та об’єднаннями.

Окрім того, учасники зустрічі мали можливість ознайомитися із презентаціями, у яких була представлена низка соціальних проектів, реалізованих за підтримки ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО». Один з них – проект «Я повертаюсь», який покликаний сформувати позитивний образ ветерана АТО. Про героїв проекту було створено телепередачі, публікації в ЗМІ, забезпечено виготовлення соціальної реклами.  Акцент цих матеріалів зроблено на тому, що ветеран АТО не просто колишній військовий, що пройшов горнило війни, а перш за все – звичайна людина, яка прагне жити щасливим та повним життям, реалізувати себе у мирному житті. Також серед презентованих проектів – допомога ветеранам АТО у започаткуванні власної справи, реабілітація сімей учасників АТО, підтримка внутрішньо-переміщених осіб та учасників АТО.

Світлана Павлишина зазначила, що досвід миколаївців у питаннях підтримки учасників АТО є дуже цікавим та важливим. Вона висловила надію, що ця зустріч дасть поштовх для налагодження тісних зв’язків із ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» міста Миколаїв, аби їх напрацювання можна було реалізувати і на Хмельниччині.