15.03.2019 — 11:24

Хмельницькі спецпризначенці вдосконалюють тактику дій груп в умовах міста за курсом Advance

У 8-му окремому полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України триває підготовка військовослужбовців за стандартами НАТО.

Один із підрозділів військової частини, у рамках курсу Advance за класифікацією північно-атлантичного альянсу, вдосконалював тактичні дії у складі груп у межах населеного пункту. Хмельницькі спецпризначенці переймають досвід кращих армій НАТО, який у поєднанні з фізичною витривалістю і психологічною стійкістю наших воїнів-розвідників дає позитивний результат.

– Штурм приміщення треба робити дуже швидко. Тому ми багато разів поспіль тренуємо вхід і зачистку кімнат у приміщенні, підйом по сходовій клітці, рух та переміщення по коридорах. Відпрацьовуємо при цьому різні тактичні прийоми, – каже один із військовослужбовців полку, який бере участь у курсі підготовки.

Тактичним полем для спецпризначенців цього разу стало закинуте промислове підприємство, що давно не експлуатується – локація із багатоповерховими будівлями за межами обласного центру. Військовослужбовці під час навчання ретельно перевіряють кожну кімнату: шукають людей, зброю, вибухівку та підозрілі предмети.

– Advance-курс проводиться за підтримки американських та литовських військових інструкторів. Він дозволить підвищити навченість і злагодження підрозділу військової частини ССО до виконання завдань за призначенням, – повідомив штатний інструктор полку.

Слід відзначити, що семитижневий натівський курс підготовки українських спецпризначенців Advance добігає до свого завершення. Наступний тиждень стане завершальним. На військовослужбовців чекає стрес-тиждень з іспитами, під час яких вони демонструватимуть усі набуті за час навчання вміння та навички і підсумкові триденні тактико-спеціальні навчання.

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Хмельницький)