18.03.2019 — 12:42

Відбулося онлайн-засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення 

15 березня Хмельницький обласний комітет забезпечення доступності у повному складі долучився до роботи чергового онлайн-засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

На заході розглянули питання дотримання вимог державних будівельних норм в частині забезпечення доступності для маломобільних груп населення під час проектування, проведення експертизи та введення в експлуатацію об’єктів будівництва. Зокрема вислухали звіт ДАБІ України щодо виявлення порушень вимог ДБН в частині доступності для маломобільних груп населення за 2018 рік та щодо порушення вимог ДБН в частині доступності для маломобільних груп населення при проектуванні, будівництві, реконструкції, експертизі проектно-кошторисної документації та на стадії прийняття в експлуатацію.

Особливу увагу приділили прийнятим в експлуатацію інфраструктурним об’єктам, при створенні яких не дотримано вимоги ДБН. Серед них виділили торговельно-розважальний комплекс SMART PLAZA OBOLON на вул. Маршала Тимошенка, 21 у Оболонському районі м. Києва, Одеський ліцей «Європейський» Одеської міської ради Одеської області на вул. Маршала Говорова, 8, а також Краматорська центральна площа в Донецькій області.

Внесено у план роботи Комітету на 2019 рік питання доступності транспортної інфраструктури, зокрема відповідність нормативним вимогам зупинок рейкового і нерейкового громадського транспорту регулярних перевезень,

ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення»офіційно вступлять в силу з 1 квітня 2019 року.

За інформацією відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації