18.05.2016 — 11:26

На Теофіпольщині пройшов фестиваль народного мистецтва

Копия фест. 17.05.16  217 травня в Будинку культури Теофіпольського цукрового заводу в рамках фестивалю народного мистецтва, присвяченого 25-річниці незалежності України відбулися  заходи, в яких взяли участь колективи художньої самодіяльності району.

На концерт завітали заступник голови райдержадміністрації Тетяна Фільчук та голова районної ради Андрій Петринюк.

Організаторами заходу виступили відділ культури районної державної адміністрації, районний Будинок культури, методичний центр районного Будинку культури.

Районний фестиваль народного мистецтва, проводиться для Копия фест. 17.05.16  6 демонстрації основних досягнень в галузі культури і мистецтва за роки незалежності країни, сприяння розвитку і популяризації національних культурних традицій українців та інших національностей, що проживають на території області. Також важливою метою заходу є зближення, взаємне збагачення, спадковість та безперервність традицій між поколіннями та  патріотичне виховання, консолідація нації в ім’я незалежності, свободи та миру в країні.

Копия фест. 17.05.16   5Перед глядачами виступили зведений хор колективів районного Будинку культури, музичної школи, аматорський вокальний ансамбль “Чарівниця”, квартет кларнетистів, народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни та праці РБК, загальношкільний хор Теофіпольської дитячої музичної школи та багато інших. Також присутніх порадували танцювальні колективи району.

До програми фестивалю увійшов конкурс на кращий витвір образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Села та селища представили художні твори, що відображають характерні особливості їх історичного розвитку, географічного розташування, місцеві традиції.

За рішенням журі та оргкомітету кращі колективи, окремі виконавці та майстри народної творчості були нагороджені дипломами та цінними подарунками.

За матеріалами Теофіпольської райдержадміністрації

IMG_0933