19.03.2019 — 09:38

У військовій частині 3053 НГУ відбувся день відкритих дверей

15 березня, напередодні святкування 5-ї річниці Національної гвардії України, військовослужбовці військової частини 3053 міста Хмельницького влаштували день відкритих дверей для учнівської молоді.

Гвардійці відкрили свої двері для учнів Хмельницького вищого професійного училища №11, Хмельницького професійного ліцею №8 та школярів місцевої ЗОШ №28. Для гостей заходу провели екскурсію територією військової частини. Молодь мала чудову можливість ознайомитися з порядком проходження військової служби за контрактом, з історією частини, її минулим і сьогоденням.

На плацу військової частини 3053 Національної гвардії України було продемонстровано сучасні зразки броньованої техніки, стрілецького озброєння, логістичного забезпечення,обмундирування, спецзасобів, роботу кінологічної групи із затримання злочинців.  Кожен охочий мав нагоду особисто ознайомитися з різними видами стрілецької зброї, потримавши її в руках та поспілкувавшись з досвідченими інструкторами з бойової підготовки Нацгвардії.

«Раніше ніколи не тримав зброю в руках, хоч маю бажання спробувати вправлятися з нею, якщо це буде під керівництвом інструктора, який є професіоналом. Сьогодні міг зблизька розглянути кулемети, автомати й пістолети, і навіть прицілитися з них. Деякі види зброї досить важкі, навіть, якщо їх просто тримати в руках, не кажучи вже про переміщення та різні дії з ними» – ділиться враженнями Володимир, учень Хмельницького вищого професійного ліцею №11.

В рамках заходу фахівці з тактичної медицини НГУ продемонстрували засоби та методи надання першої невідкладної допомоги у складних бойових умовах, при пораненнях та інших станах, що загрожують життю постраждалого.

Учням також була надана докладна інформація щодо навчання в Академії Національної гвардії України та здобуття військової спеціальності.

«Зараз я навчаюся в ліцеї на кухаря, але хочу добре здати ЗНО та вступити до Харківської академії Нацгвардії. Деякі мої друзі вже навчаються там. До того ж, я люблю спорт і завжди займалася ним, то це точно стане мені в нагоді під час навчання та майбутньої служби в Національній гвардії» – розповідає одна з гостей заходу, учениця місцевого професійного ліцею №8 Юлія Боровик.

День відкритих дверей в військовій частині 3053 НГУ вдався, про що свідчили захоплені очі присутньої молоді, безлічі питань до гвардійців про все, що вони бачили, бажання особисто випробувати зброю, обмундирування, зблизька познайомитися з військовою технікою. А ще – значна кількість сьогоднішніх відвідувачів з числа хмельницької молоді виявила бажання вступати до Академії НГУ та задумалась про можливість військової служби за контрактом в рядах Національної гвардії України.