21.03.2019 — 11:16

Ваучер – послуга з професійного навчання

У січні-лютому 2019 року Хмельницькою обласною службою зайнятості видано ваучер для підвищення конкурентоспроможності 4 особам старше 45 років.

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі право за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти  перепідготовку, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні. (Згідно затвердженого переліку – 31 професія та 22 спеціальності).

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом: з 01.01.2019 – 19210,00 грн., з 01.07.2019 – 20070,00 грн..

Звертаємо увагу  громадян,  які не є офіційно безробітними та протягом останніх 3 років не навчались за кошти Фонду. Саме ви можете скористатись цією послугою:

– особи віком  старше  45  років, які мають страховий стаж  не менше 15 років до досягнення ними пенсійного віку;

– особи звільнені з  військової служби,  служби  в  органах  внутрішніх справ, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби, органів і підрозділів цивільного захисту у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;

–   особи  звільнені з військової  служби  після участі у проведенні антитерористичної операції, з числа інвалідів до отримання права на пенсію;

– внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи (на момент звернення особи до ЦЗ підходяща робота відсутня).

Отже, за допомогою ваучера, роботодавець отримує кваліфікованого працівника з відповідною освітою і знаннями,  з числа своїх же працівників, без відриву від виробництва та не витрачаючи власні кошти на його перекваліфікацію чи підвищення кваліфікації.

Відділ інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості