18.05.2016 — 16:35

Головне завдання – забезпечення активної протидії та підвищення ефективної боротьби зі злочинністю

6

18 травня з ініціативи прокуратури Хмельницької області   відбулась спільна міжвідомча нарада за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, голови обласної ради Михайла Загородного, міських голів та керівників правоохоронних органів.

Темою для обговорення стало попередження, профілактика розбоїв, грабежів, незаконних заволодінь транспортними засобами та стану досудового розслідування правопорушень вказаної категорії.

Відкриваючи нараду, прокурор області Олег Синишин відмітив, що необхідність проведення заходу у такому форматі обумовлена загостреною ситуацією, пов’язаною зі збільшенням злочинів проти власності.

21 квітня 2016 року затверджено Комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Хмельницької області на 2016-2020 роки, відповідно до якої передбачається фінансування заходів на загальну суму понад 26 млн.грн. (на весь період дії програми).

В умовах докорінних змін до законодавства, між виконавчою владою та правоохоронними органами області налагоджена співпраця та координація дій що сприяє ефективності у боротьбі зі злочинністю.

«Потрібно всесторонньо проаналізувати причину зростання кримінальних правопорушень в області у 2016 році, визначити і здійснити заходи, які докорінно змінять ситуацію на краще, – зазначив Олександр Корнійчук, – реформи,що відбуваються в правоохоронних органах,зокрема в поліції, та новостворена патрульна служба, мають значний кредит довіри від мешканців області, який потрібно виправдати».

Своє бачення у вирішенні проблемних питань, винесених на розгляд міжвідомчої наради, висловили окремі міські голови, прокурори, працівники органів поліції. Зокрема, йшлося про запровадження місцевих програм профілактичної спрямованості, допомоги муніципальних органів у встановленні в населених пунктах додаткових камер відеонагляду.

Після обговорення усіх конструктивних пропозицій, учасники наради розробили спільні заходи, які дадуть змогу злагоджено і ефективно стабілізувати криміногенну обстановку в регіоні.

Головне завдання заходів – не допустити поширення злочинності, забезпечити незворотність покарання за вчинене правопорушення, надати громадянам впевненості у безпеці і захисті.

3