22.03.2019 — 16:05

Сьогодні, плануючи подальший розвиток нашого регіону, необхідно враховувати реальні потреби в кваліфікованих працівниках, – В. Лозовий

22 березня в Хмельницькому університеті управління та права за участі голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Професіоналізація кадрів регіону як результат ефективного партнерства в умовах децентралізації».

До участі у заході долучилися голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, ректор ХУУПу Олег Омельчук, професорсько-викладацький склад навчального закладу, представники територіальних відділень центральних органів виконавчої влади, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області, студенти та громадськість. Модератором заходу виступив Олександр Буханевич – голова вченої ради ХУУПу.

Голова НАДС відзначив позитивну співпрацю посадових осіб місцевого самоврядування і державних службовців у напрямку щодо підготовки та перепідготовки кваліфікованих кадрів з Хмельницьким університетом управління та права, Центром підвищення кваліфікації державних службовців, Хмельницьким центром розвитку місцевого самоврядування.

Порушив під час зустрічі посадовець і питання реформи державного управління в регіонах. Так, він  зазначив, що реформи, які зараз відбуваються в країні, включно із реформою державної служби, тісно  пов’язані між собою і покликані покращувати рівень життя громадян, підвищувати ефективність управлінських процесів та структур спрямованих на забезпечення сталого розвитку України.

В свою чергу, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий зауважив, що обласна державна адміністрація надає великого значення підготовці та перепідготовці кадрів державного управління та органів місцевого самоврядування.

«Сьогодні, плануючи подальший розвиток нашого регіону, необхідно враховувати реальні потреби в кваліфікованих працівниках. Важливим в цьому питанні є партнерство між державною владою, органами місцевого самоврядування, громадами, підприємствами та навчальними закладами. Ми маємо чути один одного і ефективно витрачати час, зусилля і ресурси», – наголосив голова адміністрації.

Так, бути у курсі законодавчих змін та управлінських інновацій  допомагає і Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування. На його базі минулого року підвищили кваліфікацію майже 4 тисячі осіб. Загалом в області наявна навчальна база для підготовки та перепідготовки персоналу -18 вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації. Також 30 державних професійно-технічних навчальних закладів забезпечують підготовку працівників робітничих професій,  необхідних на підприємствах області.

Окремо Вадим Миколайович подякував ректору університету управління та права Олегу Омельчуку за підготовку якісних кадрів, які дуже часто поповнюють ряди державних службовців.

Голова адміністрації висловив сподівання, що сьогоднішній круглий стіл стане ще одним позитивним кроком у напрямку партнерства в питаннях професіоналізації кадрів, а також побажав усім присутнім цікавого та плідного спілкування.

В продовження заходу, учасники детально обговорили проблеми реалізації регіональної кадрової політики та спільно напрацювали шляхи їх вирішення.