18.05.2016 — 17:32

Одним із пріоритетних напрямків державної політики є організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей

Сьогодні, в Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, методистами науково-методичного центру виховної роботи та позашкільної освіти проведено обласний семінар спеціалістів, методистів, заступників директорів, вихователів оздоровчих закладів Хмельницької області з питань організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

У роботі семінару взяли участь т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Валерій Олійник, ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, професор Віктор Берека, проректор інституту Олександр Попик.

DSC_0192

Валерій Олійник наголосив на тому, що одним із пріоритетних напрямків державної політики є оздоровлення дітей та підлітків і це ставить досить серйозні завдання як перед владою, освітянами, так і перед всією громадою області. Цьогорічна оздоровча кампанія вимагає зосередження уваги до оздоровлення і гідного відпочинку, насамперед, тих дітей, батьки яких відстоювали чи відстоюють на сході незалежність нашої держави, дітей з багатодітних сімей, дітей зони ризику.

На особливостях управлінського та науково-методичного супроводу організації літнього оздоровлення, важливості належного проведення цьогорічної оздоровчої кампанії зупинився ректор ХОІППО Віктор Берека.

DSC_0181

Крім того, учасники семінару обговорили питання науково-методичного супроводу діяльності оздоровчих таборів, специфіку та організацію роботи мовних оздоровчих таборів.

Друга частина семінару пройшла на базі Стуфчинецької ЗОШ І-ІІІ ст. учасники семінару мали змогу ознайомитись з специфікою роботи туристсько-краєзнавчого наметового табору «Патріот» та відвідати районний музей «Бойової слави».