25.03.2019 — 15:51

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України інформує

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Аметрін ФК» /м. Київ/ та ТОВ «Своя аптека» /м. Харків/ загалом на 17 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що товариства у 2017 році узгодили дії під час проведення Відокремленим підрозділом «Хмельницька АКС» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» процедури відкритих торгів із закупівлі аптечок та медикаментів для їх поповнення.

Переможцем відкритих торгів було визнано ТОВ «Аметрін ФК». Вартість предмету закупівлі склала 56365,99 гривень.

Товариства подали ідентично оформлені документи, в один день завантажили свої пропозиції на один електронний майданчик, використовуючи одну IP-адресу. Протягом трьох етапів електронного аукціону відповідачі не змінювали свої цінові пропозиції, залишаючи незмінною первинну пропозицію. У період підготовки і участі у торгах товариства були пов’язані між собою діловими та господарськими відносинами.

ТОВ «Аметрін ФК» та  ТОВ «Своя аптека» діяли не самостійно, а узгоджували свої дії та не змагалися між собою, що є обов’язковою умовою участі у конкурентних процедурах закупівлі за Законом України «Про публічні закупівлі».

Відповідно до чинного законодавства ТОВ «Аметрін ФК» та ТОВ «Своя аптека» не братимуть участь у публічних закупівлях протягом 3 років.

www.amc.gov.ua

www.amc.gov.ua/amku/control/khm/uk/index

Прес-служба

Хмельницького обласного територіального відділення

Антимонопольного комітету України

вул. Героїв Майдану, 54, м. Хмельницький

тел/факс: 0382 – 742-001

 

e-mail: [email protected]