25.03.2019 — 09:54

Відбувся огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва колективів закладів загальної середньої та позашкільної освіти

Ми-разом! Під таким гаслом 19 березня 2019 року у місті Нетішин відбувся огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва колективів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, який проходив у Палаці культури.

На заході були присутні: Нетішинський міський голова Олександр Супрунюк, заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Бобіна, начальник управління освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради Василь Мисько.

На розгляд журі була представлена експозиція виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, на якій було представлено роботи у всіх  техніках, відповідно до вимог. Також вихованцями міста було проведено 22 різнопланових майстер-класи.

У різножанровій програмі взяли участь понад 350 вихованців, які продемонстрували блискуче виконання у вокальному, інструментальному, хореографічному, фольклорному та літературно-мистецькому жанрах.

З гідністю місто представив Зразковий ансамбль бального танцю  «Шарм» з танцювальним флешмобом «Разом!», з хореографічною постановкою «Ірландський» та з театралізованою хореографічною композицією «Чорно-біле кіно» «Романтичний детектив» (керівник Лариса Грищук). Також хореографією порадували Діана Маркова, Юлія Дем’янчук солісти студії сучасного танцю «Флеш» із композицією «Балада про двох матерів» (керівник Олена Маркова).

Неперевершеними були виступи солістів-вокалістів Зразкового вокального ансамблю «Вернісаж» Вікторії Остапчук із піснею «Колискова зорі», Вікторії Остапчук, Анастасії Завадської, Божени Поліщук із піснею «Я жива», старшої групи із піснею «Веснянки», середньої групи із піснею «Price Tag»  та дівочого хору із піснею «Країна мрій» (керівник Ольга Дьячина). Не залишило байдужим виконанням лемківської пісні «Як я сено грабала зелене», «По дорозі жук», солістів Назара Новака із піснею «Там де ми є», Маріни Коваленко «Несе Галя воду» вихованців Народного театру пісні «Криниченька»  (керівник Валентина Темна).

Порадували своїм виступом вихованці фольклорного колективу «Перепілонька» із фрагментом обрядового дійства «Українське весілля» (керівник Валентина Темна) та фольклорний колектив «Роксолана» із фрагментом дівочих вечорниць (керівник Ірина Мардибан).

Зачарував своєю грою на саксофоні Михайло Басараб із композицією «Рок-н-рол» (керівник Ігор Козачок).

Цікавий виступ продемонструвала Анастасія Троцюк із віршем Н.Красоткіної «Люблю цю землю рідну і чудову» (керівник Наталія Бойчак).

По завершенню концерту до глядачів та всіх присутніх звернувся Заслужений працівник освіти, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді – Григорій Гончарук, заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Бобіна та начальник управління освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради Василь Мисько, які щиро подякував творчим колективам та їх керівникам за плідну та професійну підготовку номерів.

Захід відбувся на високому організаційному рівні. На святі панувала доброзичлива та творча атмосфера.