25.03.2019 — 17:51

У Хмельницькому відсвяткували 5-ту річницю cтворення Національної гвардії України

26 березня відзначається День Національної гвардії України – професійне свято відважних та сміливих,мужніх і самовідданих військовослужбовців, які з честю захищають інтереси держави та суспільства, життя, права та свободи громадян.

Сьогодні, напередодні п’ятої річниці створення Національної гвардії України, у військовій частині 3053, що у місті Хмельницькому, та окремій патрульній роті у місті Кам’янець-Подільський відбулись святкові заходи.

Урочистості розпочалися з привітального слова командира військової частини 3053 частини підполковника Романа Березнюка, під час якого він висловив слова подяки особовому складу та вручив відзнаки й цінні подарунки найкращим гвардійцям військової частини.

«Народ України глибоко цінує великий внесок Національної гвардії в підтриманні порядку в країні, і така довіра громадян – це результат колосальної праці, мужності та героїзму, які демонструють наші воїни-гвардійці, в тому числі – військовослужбовці військової частини 3053 Національної гвардії України»,- підкреслює підполковник Роман Березнюк.

До урочистостей також долучилися почесні гості – ветерани-військовослужбовці, представники органів влади, місцевого самоврядування, інших військових формувань, поліції, закладів освіти та культури, які прибули на святкування з подяками, грамотами та подарунками для командування військової частини й гвардійців від громади міста Хмельницького та області.

Так, відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Вадима Лозового, за високий професіоналізм, бездоганну службу, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня Національної гвардії України нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком військовослужбовців військової частини 3053 Лобанова Сергія Васильовича –  прапорщика, начальника варти та Чабана Івана Анатолійовича –  прапорщика, начальника варти. Також оголошено подяку Горбаню Олексію Васильовичу – прапорщику, начальнику варти – командиру відділення начальників варт та Францішкевичу Максиму Вікторовичу – сержанту, діловоду (з декларування і люстрації) служби кадрової роботи.

Військовослужбовці згадали та вшанували хвилиною мовчання тих бойових побратимів-гвардійців, які заплатили ціною власного життя за мир та свободу нашої країни.

Святкові заходи з нагоди 5-ї річниці з дня заснування Національної гвардії України, до яких долучилися мешканці міста, продовжилися на центральних вулицях Хмельницького, де у рамках національно-патріотичної акції «Національна гвардія твоєї Батьківщини» військовослужбовці НГУ разом із хмельничанами пройшли урочистим маршем міськими вулицями.

Марина Березюк

Фото автора.