28.03.2019 — 19:25

З робочим візитом на Хмельниччині побував Павло Розенко

Сьогодні з робочим візитом Хмельниччину відвідав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. Поїздка розпочалася із Старокостянтинова, де високопосадовець ознайомився із роботою двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини №1 та №4 комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Старокостянтинівської районної ради”.

 

Амбулаторії обслуговують близько дев’яти тисяч населення,  оснащені необхідним медичним обладнанням, лабораторіями. Є тут і фізіотерапевтичні кабінети та кабінети для щеплень, обладнані відповідно до вимог МОЗ.  При амбулаторіях працюють аптечні пункти, у яких реалізуються медичні препарати за програмою “Доступні ліки”. Окрім того, заклади забезпечені комп’ютерною технікою та готові до впровадження електронного  рецепту та електронної карти пацієнта.

Наступну зупинку Віце-прем’єр-міністр зробив уже в обласному центрі, де він ознайомився з роботою Центру надання соціальних послуг “Прозорий офіс” Хмельницької міської ради. Центр, що розпочав роботу восени минулого року, надає 84 послуги та обслуговує понад 25 тисяч жителів трьох мікрорайонів міста Хмельницький – Виставки, Заріччя та Озерної.

В офісі працює 21 представник управління соціального захисту населення, пенсійного фонду, центру зайнятості, фонду соціального страхування. Приміщення має сучасний front- та back-office, актову залу, кімнату відпочинку, дитячу кімнату тощо. Вхід до офісу обладнаний пандусом, а записатися до електронної черги відвідувачам допомагає працівник центру.

 

Далі Павло Розенко провів зустріч з керівниками обласних установ соціальної сфери, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів, директорами територіальних центрів з надання соціальних послуг, будинків-інтернатів для престарілих та осіб з інвалідністю, соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, керівниками соціальних підрозділів (фронт-офісів) об’єднаних територіальних громад.