27.03.2019 — 15:28

В Департаменті АПР обговорили питання комплексу весняно-польових робіт та програм державної підтримки у 2019 році

26 березня Мінагрополітики провело skype-конференцію з питань комплексу весняно-польових робіт та державної підтримки у 2019 році. В ній взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Вадим Конончук та інші запрошені.

У вступному слові заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій зазначив, що минулого року в Україні отримано рекордний показник валового збору зерна – 70 млн. тонн при середній урожайності – 46,4 ц/га. Показники урожайності кукурудзи, які отримали українські аграрії у 2018 році, становлять 78 ц/га. Зокрема, була відмічена Хмельниччина з урожайністю кукурудзи 100,5 ц/га.

Про стан підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт інформував заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Мінагрополітики Леонід Сухомлин.

Також було озвучено на якому етапі знаходиться кожна програма державної підтримки. На даний час діє лише дві державні програми підтримки: фінансова підтримка шляхом здешевлення кредитів та підтримка розвитку виноградарства, садівництва та хмелярства. Інші програми перебувають в процесі затвердження дозвільних документів.

Після завершення skype-конференції Володимир Кальніченко дав завдання організувати разом із науковцями перевірку стану посіву ранніх зернових культур та підготувати рекомендації стосовно посіву пізніх культур, щоб найближчим часом провести селекторну нараду з керівниками та спеціалістами сільськогосподарських підприємств області.