19.05.2016 — 15:25

Візит делегації Віровітічко – Подравської жупанії на Хмельниччину

DSC00060

На Хмельниччину з дводенним візитом завітала делегація Віровітічко – Подравської жупанії (Республіка Хорватія), у яку увійшли: перший заступник жупана Здравко Дьяковіч, директор міжнародного ярмарку VIROEXPO Ігор Андровіч, представники Агентства розвитку Vidra.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, офісу реформ обговорили з делегацією можливості подальшої співпраці з Віровітічко – Подравською жупанією (Республіка Хорватія) та проведення навчання спеціалістів щодо підготовки документації для їх розгляду європейськими фондами.

DSC00038

Ще з 19 січня 2012 року підписано угоду про співпрацю між Хмельницькою обласною державною адміністрацією і делегацією Віровітічко – Подравської жупанії (Республіка Хорватія). В рамках виконання Угоди делегація Хмельницької області взяла участь у 21-му міжнародному ярмарку VIROEXPO 2016.

Олександр Олександрович подякувавши гостям за візит зазначив: «Ми раді, що нам сьогодні випала така нагода повчитись у наших партнерів, адже отримані знання допоможуть перейти на новий рівень регіонального розвитку».

Здравко Дьяковіч окреслив перспективи подальшої співпраці та готовність поділитися позитивними та негативними моментами у впроваджені проектів та залучені коштів Європейського союзу задля уникнення помилок та досягнення успіхів.

«Кожна країна що входить до Євросоюзу має свій досвід. Ми готові допомогти та поділитися своїм досвідом у будь-якій сфері та забезпечити підтримку у впроваджені проектів в життя» – зазначив перший заступник жупана.

Також, у ході спілкування, обговорено можливість забезпечення літнього відпочинку дітей учасників Антитерористичної операції  у Республіці Хорватія.

DSC00035