01.04.2019 — 15:39

На Хмельниччині ярі зернові культури засіяні на 95% запланованих площ, – Департамент агропромислового розвитку

Як повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку, триває посівна кампанія на Хмельниччині.

Загалом по Хмельницькій області станом на 01 квітня ранні ярі зернові культури посіяні на площі понад 100 тис. га, що складає 95% до прогнозованих обсягів. В тому числі, яра пшениця висіяна на площі 8,7 тис. га (94% до наміченого), ярий ячмінь вже займає 83,3 тис. га (95% від запланованих площ), овес посіяний на площі 4,0 тис. га (97% до плану), на 4,8 тис. га (93%) посіяно горох.

Крім того, на площі майже 13000 га посіяно однорічні і багаторічні трави.

Всього посів сільгоспкультур здійснено на площі 135 тис. га.

Продовжується посів цукрового буряку на площі 17,7 тис. га (60 %)

Днями з метою обстеження стану посівів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Омелянюк відвідали декілька господарств Теофіпольського району.

Також посадовці оглянули посіви цукрового буряку ТзОВ «Святець» с.Святець (директор товариства Василь Мастій).

Керівник ФГ «Кунчанське»  с.Кунча Володимир Пецюк ознайомив посадовців зі станом посівів ячменю, гороху, озимої пшениці. Як доповів він, рослини гарно розвинені, вчасно відновили вегетацію та знаходяться у гарному та задовільному стані. Рослини ріпаку (98 %) також  добре перезимували, що дає надію на щедрий урожай при дотриманні технологічних вимог вирощування. Для ранніх ярих культур потрібно декілька днів теплої погоди і уже з’являться дружні сходи.  За декілька днів площі будуть оброблятися від бур’янів.