03.04.2019 — 12:51

Відбулося чергове засідання обласної МКМР з питань правової освіти населення

Сьогодні члени обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під час чергового засідання підвели підсумки реалізації правопросвітницького процесу Я_Маю_Право! у 2018 році, а також проаналізували роботу міських та районних комісій МКМР.

Провів засідання начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк. Участь в засіданні взяли також представники структурних підрозділів облдержадміністрації, ГТУЮ в області, РДА, МВК.

Як зазначив Віктор Худняк, в рамках реалізації проекту Я_Маю_Право! були проведені цілий ряд заходів, що спрямовані на підвищення обізнаності населення щодо своїх прав та захист прав вразливих верств населення.

Зокрема, в області успішно працює Антирейдерський штаб, метою якого є захист прав аграріїв від незаконних дій щодо відчуження їх земель та майна. За результатами його роботи відкрито 4 кримінальних справи, 400 га сільськогосподарських земель повернуто у державну власність, ще на 1500 га накладено арешт, аби запобігти їх незаконному відчуженню.

Значна увага приділялася питанню запобіганню такого ганебного та небезпечного явища, як булінг. Завдяки ініціативі Мін’юсту вперше в історії держави відповідальність за булінг передбачено на законодавчому рівні.

Великий суспільний резонанс мала ініціатива #ЧужихДітейНеБуває, що була спрямована на забезпечення своєчасної сплати аліментів, завдяки чому вдалося знизити кількість тих громадян, що ухиляються від їх сплати.

Загалом в області проведено понад 8 тисяч правопросвітницьких заходів різноманітного характеру, серед яких виступи та публікації в ЗМІ, лекції, семінари, зустрічі, уроки, бесіди, тощо.

Окремо учасники засідання заслухали доповіді представників Кам’янець-Подільської, Славутської та Віньковецької РДА про роботу, проведенну в зазначених районах в рамках реалізації проекту Я_Маю_Право!

Також у ході засідання присутні розглянули питання щодо проведення в області інформаційної кампанії, спрямованої на підтримку реалізації жителями області виборчого права під час виборів Президента України, та обговорили результати перевірки роботи міських та районних МКМР, які проводилися спеціалістами ГТУЮ в області.