03.04.2019 — 16:12

Інформація щодо міжнародної Програми  “Fit for Partnership with Germany” (“Готові до співпраці з Німеччиною”)

В рамках двостороннього співробітництва Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та німецьке Товариство з міжнародного співробітництва (GIZ) реалізують Програму з перепідготовки управлінських кадрів Німеччина-Україна: Fit for Partnership with Germany – Готові до співпраці з Німеччиною.

Програма є елементом зовнішньоекономічної політики Німеччини і шляхом організації бізнес-сесій в Німеччині сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств та вдосконаленню компетенцій українських менеджерів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Українським менеджерам/підприємцям і керівникам підприємств пропонуються бізнес-сесії у Німеччині за наступними напрямками:

1.Економічна кооперація без галузевої специфіки, за загальними напрямками (виробництво, надання послуг, торгівля тощо).

2. Економічна кооперація з галузевою специфікою за напрямками:

2.1 Економічна кооперація у сфері енергоефективності.

2.2. Економічна кооперація у сфері переробки сміття/ екологічної утилізації відходів.

2.3. Економічна кооперація у секторі охорони здоров’я/індустрії охорони здоров’я.

2.4.Економічна кооперація в аграрному секторі: виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, виробництво продуктів харчування.

У 2019 році започатковано відбір у Группу “Industry 4.0”, учасники якою прагнуть впроваджувати на своїх підприємствах інноваційні німецькі розробки, які ґрунтуються на ідеях та технологіях Industry 4.0, або володіють власними відповідними розробками, які можуть зацікавити німецьких партнерів.

Пріоритетні напрямки:

Дігіталізація підприємств та виробництв (Digital factory, Smart Manufacturing);

Роботизація на виробництві та у сфері послуг, промислова автоматизація;

Аддитивне виробництво (3D-друк);

Нові матеріали;

Масова кастомізація;

Беспілотный транспорт – автомобілі, навантажувачі, літальні апарати, їх застосування у промисловості та сільському господарстві;

Смарт фармінг;

Смарт енергоефективність, технології збереження та передачі енергії;

Штучний інтелект;

Інтернет речей та послуг;

Комунікації та зв’язок ;

Big Data;

Блокчейн;

Робота з інформацією.

Учасники можуть представляти будь-яку ланку у ланцюжку створення доданої вартості, а саме:

Дослідження та розробки;

Виробництво;

Логістика;

Послуги;

Маркетинг та продажі.

Учасники можуть представляти як зрілі компанії, так і просунуті старт-апи, які знаходяться на етапах росту/розширення та зацікавлені у розвитку власного бізнесу.

Учасниками Програми можуть стати керівники середньої і вищої ланки та менеджери зі складу кадрового резерву бізнес-структур, що планують або здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, та відповідають наступним вимогам:

вік від 25 до 45 років;

– вища освіта;

– посада – керівники середньої і вищої ланки та менеджери підприємств, що мають повноваження вести переговори і приймати рішення;

-володіння іноземною мовою (англійська, російська – для керівників сільськогосподарських підприємств та топ-менеджерів);

 – підприємство зацікавлено у встановленні ділових зв’язків з підприємствами Німеччини.

Тривалість стажування – один місяць за рахунок Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

Як стати учасником Програми:

  1. Звернутись за інформацією або консультацією до Партнерської платформи у своєму регіоні (м. Хмельницький, майдан Незалежності, Будинок рад, Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, кабінет 135-136, тел. (0382) 76-59-89) або до Програмного бюро в Києві (керівник Офісу Програми – Степащенко Світлана Михайлівна, тел. +38 044 228 42 54; асистент проекту – Луценко Олена,  +38 044 228 42 53,  асистент проекту – Шевченко Світлана, +38 044 531 30 61.
  2. Заповнити аплікаційну форму в електронній формі та надіслати до Програмного бюро (e-mail: [email protected]).
  3. Підготувати документи для проходження співбесіди.
  4. Пройти конкурсний відбір у своєму (або іншому) регіоні, можливо у Києві (див. розділ  “Календар подій” рубрики “Програма для менеджерів”).

Більш детально з умовами участі у Програмі та вимогами до претендентів на участь у бізнес-сесіях в Німеччині можна ознайомитись за посиланням:

https://ukraine.managerprogramm.de.