19.05.2016 — 16:29

Налагодження українсько-чеського співробітництва

DSC00065

19 травня в приміщенні Торгово-промислової палати відбулась Українсько-Чеська бізнес-зустріч з представниками чеських підприємств за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, голови обласної ради Михайла Загородного, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, представників громадських організацій та підприємств області.

Головною метою зустрічі стало налагодження ефективного українсько-чеського ділового співробітництва, залучення інвестицій та інновацій в Хмельницьку область.

Наразі Хмельниччина співпрацює з партнерами з 98 країн світу та впродовж 2015 року обсяг експорту товарів становив майже 402 мільйони доларів, імпорту – 259 мільйонів доларів.

Економіка області має індустріально-аграрний характер. На сьогодні пріоритетними галузями економіки є сільське господарство, харчова та легка промисловість, електроенергетика, машинобудування та промисловість будівельних матеріалів, а туристична та курортна інфраструктура має величезний потенціал для розвитку.

«Хмельницька обласна державна адміністрація реалізує прозору та відкриту інвестиційну політику, тому ця зустріч стане кроком для нашої плідної співпраці» – наголосив очільник області.DSC00068

Представники чеських компаній представили свої напрямки у співпраці, зокрема щодо оновлення технології освітлення, переробки відходів, оптимізації економічних витрат на виробництво енергії, IT технології, програмні забезпечення комунікацій, налагодження коопераційних зв’язків у всіх напрямках співпраці.

Присутні мали змогу поспілкуватись з представниками чеських компаній та отримати відповіді на всі запитання.

Завершальним етапом бізнес-зустрічі стала відео конференція з Чеським партнером юридичної компанії Peterka&Partners Даном Лоукотом.