04.04.2019 — 09:54

На Хмельниччині розпочались дводенні навчально-методичні збори керівників цивільного захисту

3-4 квітня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка, заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Олександра Лещенка та начальника ГУ ДСНС України в області Едуарда Братка проведено навчально-методичний збір уповноважених представників місцевих органів виконавчої влади та територіальних підрозділів ДСНС України щодо планування, підготовки та проведення евакуаційних заходів.

Із вітальним словом до присутніх звернувся Володимир Кальніченко, який зазначив, що питання захисту населення і територій є одним із пріоритетних завдань в області.

Також у вступному слові Олександр Лещенко зауважив, що в умовах непростого для нашої країни часу організація та здійснення заходів цивільного захисту населення і територій є найактуальнішим питанням сьогодення, головна мета яких – забезпечення безпеки громадян.

Протягом 2-ох днів фахівці ДСНС України та Міністерства інфраструктури ознайомили учасників збору із вимогами законодавства щодо планування, підготовки та проведення заходів з евакуації, розробки (коригування) планів евакуації, прийому та розміщення евакуйованого населення, матеріальних та культурних цінностей. Досвідом проведення евакуації населення під час здійснення евакуаційних заходів в результаті надзвичайної ситуації  на складах боєприпасів поділилися представники Вінницької та Чернігівської облдержадміністрацій, досвідом проведення переміщення населення із зони проведення антитерористичної операції – представники Луганської та Донецької військово-цивільних адміністрацій.

Начальник управління з питань ЦЗН облдержадміністрації Юрій Корева доповів про досвід проведення тренувань органів управління та сил цивільного захисту області у разі виникнення надзвичайної ситуації на Хмельницькій АЕС, за підсумками якого органи управління та сили цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області отримали оцінку «готові до виконання завдань».

Крім цього,  учасників збору мали нагоду спостерігати організацію взаємодії обласної,

м. Хмельницького та Хмельницького району  комісій з питань евакуації в режимі відеоконференцзв’язку, збірного та приймального пунктів евакуації.