19.05.2016 — 10:04

Хмельницькому обласному художньому музею виповнилося 30 років

18 травня в Хмельницькому обласному художньому музеї відбулися урочистості з нагоди 30-річчня з дня його заснування.

На свято завітали т.в.о. заступника голови-керівника апарату адміністрації  Олег Кузмінчук, начальник відділу з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення обласної ради Віктор Ніконішин, міський голова Олександр Симчишин, керівники структурних підрозділів обласних та міських органів влади, працівники закладів культури міста та області, подільські художники та багато інших.

IMG_2185

Із вітальним словом до гостей звернулася директор музею Лариса Чернова. Вона згадала непростий шлях, який довелося пройти колективу, адже на початку в музею не було жодного експонату. “Зараз колекція музею налічує 7 тисяч експонатів, і являє собою справжню  історію сучасного українського мистецтва” – зазначила Лариса Владиславівна. Вона розповіла про мистецькі починання, які проводяться з ініціативи музею, та про подальші творчі плани, а також подякувала всім, хто долучився до розвитку цього закладу.

IMG_2203Від імені обласної адміністрації гостей  привітав Олег Кузмінчук. Він зауважив, що музей став потужним мистецьким осередком області, та подякував колективу за неоціненний внесок у підвищення культурного рівня населення, у формування світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління. Олег Петрович побажав ювілярам сил та енергії для втілення задумів та планів по модернізації установи та вручив колективу Почесну грамоту Хмельницької облдержадміністрації.

У цей вечір на адресу колективу музею прозвучало ще багато вітальних слів від керівників міста та області, колег, гостей із міст України. Так, делегація із Музею імені Рєпіна з міста Чугуєва не лише привітала колег, а поповнила фонди музею чудовим подарунком – картиною відомого харківського художника. Привітав колектив і спеціальний гість заходу – відомий український діяч, директор мистецького арт-центру “Я Галерея” Павло Гудімов.

IMG_2250

Святкування завершилося відкриттям виставки мол одого львівського художника Андрія Хіра “Забобони”, яка розпочинає цьогорічний музейний мистецький фестиваль “ARTколаж-2016”.

IMG_2183IMG_2213IMG_2243IMG_2224IMG_2187IMG_2232IMG_2238IMG_2246