05.04.2019 — 13:02

Завершився обласний етап Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України»

У лютому розпочала свою урочисту ходу Хмельниччиною Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України», яку з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення України  від нацистських загарбників проводить рада Організації ветеранів України за підтримки місцевих організацій та органів влади.

Цьогоріч  вона приурочена ще і 75-ій річниці визволення України від нацистів, як дань шани поваги і вічної пам’яті тим людям, які на своїх плечах винесли весь тягар воєнного лихоліття. Ця меморіальна акція йде від області до області, від міста до міста, від села до села, відтворюючи хід звільнення окупованої гітлерівцями землі зі сходу на захід.

Хмельниччина перейняла Естафету пам’яті «Слава визволителям України» від Житомирської області. Протягом двох місяців вона пройшла усіма районами області, і ось сьогодні завершується урочистим зібранням в обласному центрі, протягом яких відбувалися зустрічі з ветеранами, різноманітні заходи у навчальних закладах та закладах культури, покладання квітів до пам’ятників та меморіальних знаків полеглим на знак пам’яті про буремні дні ІІ світової. Передають естафету Тернопіллю.

Сьогодні, аби підвести підсумки обласного етапу цього заходу, в Хмельницькому зібралися представники ветеранських організацій з усієї області, влади області та міста. Дата зустрічі не випадкова, адже саме 4 квітня 75 років тому останній загарбник був вигнаний з нашої землі.

Саме з цим пам’ятним днем привітала усіх присутніх Світлана Павлишина, заступник голови облдержадміністрації. Вона відзначила, що  проведення Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» має велике значення для увічнення пам’яті про ветеранів – учасників Другої світової війни і для патріотичного виховання молодого покоління.

Посадовець висловила щиру подяку усім тим, хто величним подвигом перед нашою Батьківщиною, своїми важкими зусиллями, потом та кров’ю здобув цю довгоочікувану перемогу для нашого народу. Вона побажала усім ветеранам міцного здоров’я, довгих років життя та вручила відзнаки облдержадміністрації.