05.04.2019 — 15:10

Проведено чергове засідання Антирейдерського штабу

Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання обласної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (Антирейдерського штабу).

На порядок денний знову було винесено розгляд питання щодо скарги Лампки Зігмудна Густава та рішення державного реєстратора про зміну керівника юридичної особи ТОВ “Лампка агро” та зміну складу підписантів. Нагадаємо, на попередньому засіданні штабу (7 березня 2019 року) було рекомендовано утриматися від вчинення будь-яких реєстраційних дій стосовно даного підприємства. Сторонам конфлікту також рекомендовано утриматися від вчинення будь-яких дій щодо майна та оборотних коштів підприємства до виведення ситуації у правове поле.

Проте, як зазначив Володимир Кальніченко, дана домовленість була порушена.

Представники сторін співзасновників товариства мали можливість висловили свою позицію з приводу даної ситуації.

Вислухавши обидві сторони, учасники засідання вкотре закликали заявників вирішити усі спірні питання у форматі «круглого столу». Також необхідно прискорити усі слідчі дії щодо розгляду даного питання.

В продовження засідання розглянуто звернення директора ТОВ «Лотівка Еліт» щодо незаконного припинення прав оренди на земельні ділянки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на основі підроблених документів. Так, начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУ Нацполіції в області доповів, що по даній справі проводиться розслідування, допитуються особи, які причетні до даного факту, збираються необхідні документи. Слідство наразі триває.