08.04.2019 — 09:36

Майже половина команд дивізіону «Центр» Ліги учасників АТО – військовослужбовці й ветерани з Хмельниччини

З десяти команд футбольної Ліги учасників АТО в дивізіоні «Центр», чотири представляють Хмельниччину.

7 квітня у Вінниці, відбулася офіційна церемонія відкриття ювілейного 5-го сезону регулярного Чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО 2019 року в дивізіоні «Центр».

Свято футболу традиційно розпочалося з виконання Державного Гімну та представлення головного трофею сезону — Кубка Героїв АТО. Після офіційної церемонії на поле вийшли 10 команд, які братимуть участь у першості в дивізіоні «Центр».

Чотири команди дивізіону представлятимуть Хмельниччину – це: ФК «Поділля-АТО» (Хмельницький), ФК «Фортеця» (Камянець-Подільський), ФК «Темп» (Шепетівка), ФК «Авіатор» (Старокастянтинів).

У стартовому матчі футбольного сезону гравці ФК «Фортеця» з Кам’янця-Подільського та ФК «Нива-АТО» з Вінниці розписали мирову нічию 2:2. Причому Кам’янчани, до свистка на перерву, забили у ворота суперника два сухі м’ячі.

Так само в нічию, з рахунком 1:1, зіграли Хмельницькі АТОвці ФК «Поділля-АТО» проти своїх суперників з ФК «Умань АТО».

Більше за побратимів не пощастило гравцям ФК Авіатор зі Старокостянтинова, які у третьому матчі відкриття турніру поступилися команді ФК «Прикордонник ДПСУ» з Могилева-Подільського з рахунком 1:4.

Четверта команда Хмельниччини – ФК «Темп» (Шепетівка), свій матч проти команди ФК «Поділля НГУ» (Вінниця) гратиме за кілька днів.

Довідка: Чемпіонат України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО офіційно внесений до Єдиного календаря фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2019 рік. Організатором Чемпіонату є Федерація Футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!». Також цього року Чемпіонат підтримало новостворене Міністерство у справах ветеранів України.

Всеукраїнська Футбольна Ліга Учасників АТО – це наймасштабніша в Україні з 2015 року програма психологічної і фізкультурно-оздоровчої реабілітації учасників бойових дій, яка складається із шести регіональних дивізіонів: «Київ», «Північ», «Схід», «Центр», «Захід» та «Південь».

Протягом наступних семи місяців 88 команд та близько 3000 учасників бойових дій зі всієї України змагатимуться за перехідний трофей. Змагання проходитимуть в два кола. Фінальні змагання на Кубок Героїв АТО відбудуться з 5 по 14 жовтня на спортивній базі ФК «Динамо» (Київ) та стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Андрій Агєєв.

Фото автора.

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Хмельницький).